Αγρίνιο: Οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Χριστόφορου

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Χριστόφορου Αγρινίου, ενώ αύριο στις 6 το απόγευμα θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου και της Παναγίας της Ξενιάς, στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Αγρινίου.

Στον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Χριστόφορου αύριο Τρίτη ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 12.30 μ.μ. Αρχιερατική Αρτοκλασία υπέρ των Μελών του Συλλόγου Ραδιοταξί Αγρινίου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων με τίτλο: «Α’ Χριστοφόρεια 2023» είναι βέβαια ο νέος Ιερός Ναός του Πολιούχου Αγίου Χριστόφορου όπου εκτίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, η Εφέστιος και Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Επίσης σήμερα πραγματοποιήθηκε παράσταση παιδικών χορευτικών τμημάτων στο Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων.

Συμμετείχαν τα Χορευτικά: Ελαιοφύτου, Συλλόγου ¨Ρούμελη¨, 16ου Δημοτικού Σχολείου, 7ου Δημοτικού Σχολείου, Εφηβικού τμήματος ΚΕΔΑ, Συλλόγου ¨Αιτωλός¨, Συλλόγου ¨Θεστιείς¨, Θέρμου, Παγκρήτιου Συλλόγου, Παραβόλας, Συλλόγου Μικρασιατών, Συλλόγου Δοκιμίου και Συλλόγου ¨Τα Μανουσάκια¨.

 

Παράσταση παιδικών χορευτικών τμημάτων στο Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων