Επιτυχημένο το ποδηλατικό Brevet Αγρινίου «Στον Ρου του Αχελώου»

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Tο Σάββατο 29 Απριλίου, στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση για το 10ο Brevet Αγρινίου «Στον Ρου του Αχελώου» που περιελάμβανε διαδρομές 202 χιλιομέτρων, ξεχωριστής ομορφιάς, από τα οποία 174 στην Ατωλοακαρνανία και 28 χλμ στην Ευρυτανία, ενώ στα τελευταία χιλιόμετρα οι ποδηλάτες πέρασαν από τα Καλύβια.

Εμπνευστής και διοργανωτής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Φάβας, έμπειρος ποδηλάτης αλλά και διοργανωτής παρόμοιων αγώνων. Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα τού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας.

Συμμετείχαν 25 ποδηλάτες σε ένα ασφάλτινο μη φυλασσόμενο δρόμο, ένα πεδίο δύσκολο και με σημαντικές υψομετρικές διαφορές με τους αθλητές να προέρχονται από Καρδίτσα, Λάρισα, Πύργο, Ιωάννινα, Χαλκίδα, Αθήνα, Στάνο, Αστακό, Μεσολόγγι και Αγρίνιο, οι οποίοι τερμάτισαν προπάντων ασφαλείς και με εξαίρετες εντυπώσεις από την διοργάνωση αλλά και από την υψηλή αισθητική αξία των τοπίων, εντός χρονικού ορίου που είναι οι 13,5 ώρες.

Η διαδρομή, σε γραμμική ακολουθία ήταν:

Αγρίνιο => Nεάπολη => Σπολάιτα => Γέφυρα Ματσουκίου => Καστράκι => Μπαμπαλιό => Ποδογορά => Γιαννόπουλοι => Νέα Μαλεσιάδα => Άνω Κάμπος => Γέφυρα ποταμού Ινάχου => Πετρώνα => Αλευράδα => Πιστιανά => Γέφυρα Τατάρνας => Βαλαώρα => Τοπόλιανα=> Γέφυρα Τέμπλας => Βρουβιανά => Αυλάκι => Πηγάδια => Περδικάκι => Εμπεσός => Νέο Χαλκιόπουλο =>  Άνω Κάμπος => Νέα Μαλαισιάδα  => Γιαννόπουλοι => Ποδογορά => Μπαμπαλιό => Καστράκι  => Ματσούκι  => Στράτος => Όχθια => Άγιος Γεώργιος => Πλάτανος=> Καλύβια => Αγρίνιο.

Λόγω των άριστων εντυπώσεων αλλά και παραινέσεων είναι πιθανόν για το 2024 η διαδρομή να είναι και πάλι η ίδια, ώστε να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι ποδηλάτες.

Φωτογραφίες: Νίκος Σισμανίδης, Χριστ. Αθανασόπουλος

 

Ο Δήμος Αγράφων Ευρυτανίας και ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καρδαμπίκης αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό, τον εναλλακτικό τρόπο ζωής και την επικέντρωση του στον αθλητισμό, συμμετείχε ως χορηγός στον αγώνα Brevet Αγρινίου, με ένα κιόσκι στο Γεφύρι τής Τέμπλας όπου υπήρχε - πέρα από τα επίσημα σημεία ελέγχου - και πλούσιο σημείο τροφοδοσίας για τους συμμετέχοντες αθλητές, με την ευγενική προσφορά τού Δήμου Αγράφων!