Ο Δημήτρης Ζαπαντιώτης μας ¨παρουσιάζει¨ το Λονδίνο

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Γ. Ζαπαντιώτης βρέθηκε για ολιγοήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, φυσικά για λόγους αναψυχής, αλλά και επειδή αγαπά τα ταξίδια σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς και μας ¨ξεναγεί¨ φωτογραφικά σε διάσημα αξιόθετα της Βρετανικής πρωτεύουσας!

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Βρετανικό Μουσείο όπου μεταξύ άλλων εκθεμάτων βρίσκονται τα Μάρμαρα από την ζωοφόρο του Παρθενώνα ή αλλιώς «Ελγίνεια», που αποτελούν το ¨κόσμημα¨ του Μουσείου… Επίσης εκεί κλέβει τις εντυπώσεις η θέα της μοναδικής Καρυάτιδας προκαλώντας έντονη συναισθηματική φόρτιση στους Έλληνες επισκέπτες!

Ο Δημήτρης Γ. Ζαπαντιώτης πήγε σε πολλά αξιοθέατα της πόλης, όπως το Μπίγκ Μπεν (Big Ben) με την μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο. Η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου 1858.

Πήγε στη γέφυρα του Πύργου ή Τάουερ Μπριτζ (Tower Bridge) μια γέφυρα η οποία κτίστηκε μεταξύ 1886 και 1894. Η γέφυρα διασχίζει τον Τάμεση και είναι ένα από τα σύμβολα του Λονδίνου.

Ακόμη δεν παρέλειψε να δει από κοντά, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ (Buckingham Palace) που κατασκευάστηκαν το 1703 και είναι η βασιλική κατοικία και η έδρα της βρετανικής μοναρχίας. Βρίσκονται κοντά στο Σαίντ Τζέιμς Παρκ, στο Λονδίνο.

Ο Δημήτρης εντυπωσιάστηκε ακόμη από το Μουσείο της Μαντάμ Τυσώ (Madame Tussauds) με τα κέρινα ομοιώματα, όπου είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί… με διάσημες προσωπικότητες!

Άλλο ένα μουσείο, αυτό της Φυσικής Ιστορίας, ήταν στη ¨λίστα¨ των επισκέψεών του, με πολλά εκθέματα και δεινοσαύρους σε φυσικό μέγεθος!

Τέλος, ο Δημήτρης Γ. Ζαπαντιώτης ανέβηκε τους ορόφους  του ¨The Shard¨ δηλ. του μεγαλύτερου ουρανοξύστη της Ευρώπης, που αποτελεί ένα μεγάλο κατασκευαστικό έργο της σύγχρονης μηχανικής.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Γ. Ζαπαντιώτη, που ¨μοιράσθηκε¨ μαζί μας τις εντυπώσεις του από το ταξίδι του στο Λονδίνο: