Η Ελένη Γαλανοπούλου σε Διαλέξεις Α΄Βοηθειών, με τον ΕΕΣ Ιωαννίνων

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η συμπατριώτισσά μας κα Ελένη Ν. Γαλανοπούλου, δραστήριο μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Ιωαννίνων, συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια, σε Διαλέξεις Πρώτων Βοηθειών, με σκοπό την εκπαίδευση 80 Προπονητών και παραγόντων στην ΚΑΡΠΑ και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τομέας Υγείας του Π.Τ. Ιωαννίνων, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας και σε συνεργασία με τον Συντονιστή της Περιφέρειας Ηπείρου, Αντιπεριφερειάρχη, κ. Οδυσσέα Πότση και την ΕΠΣΗΠ (Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου), πραγματοποιεί Διαλέξεις Πρώτων Βοηθειών.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα Γραφεία του ΕΕΣ Ιωαννίνων από τις Νοσηλεύτριες – Εκπαιδεύτριες, κυρίες Αικατερίνη Καβλακούδη & Ελένη Γαλανοπούλου.

Ταυτόχρονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τον Τομέα Υγείας, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις σε δημοτικά και λύκεια της περιοχής, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων.

Οι Προπονητές, Εκπαιδευτικοί, γονείς & Μαθητές, με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο ανέπτυξαν δεξιότητες, έλυσαν απορίες και επισήμαναν την σημαντικότητα της παροχής των Πρώτων Βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά.