Ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος στα ¨κορτ¨ με τον… Στέφανο Τσιτσιπά

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος - Ψιλογιαννόπουλος έζησε από κοντά το "Davis Cup", την κορυφαία διοργάνωση τένις που διεξήχθη στο (ειδικά διαμορφωμένο για τους αγώνες) κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου, ως μέλος της ομάδας διαιτητών και κριτών!

Ο συμπατριώτης μας (με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου) Γιώργος Γρ. Τάγκαλος - Ψιλογιαννόπουλος πρόσφερε άριστες υπηρεσίες και έζησε από κοντά όλο το κλίμα της πρόκρισης της Ελληνικής Εθνικής ομάδας, που είχε μπροστάρη τον Στέφανο Τσιτσιπά (η Ελλάδα κέρδισε 3-1 τον Ισημερινό και ανέβηκε στην 1η κατηγορία (World Group 1) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Στους συγκεκριμένους αγώνες ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος – Ψιλογιαννόπουλος πήρε το ¨βάπτισμα του πυρός¨ αφού ήταν ο πρώτος του αγώνας ως διαιτητής - επόπτης γραμμών…

Μάλιστα είχε την μεγάλη ευκαιρία να δει αγωνιζόμενο από κοντά τον Στέφανο Τσιτσιπά, με αντίπαλο τον Αντρές Αντράντε, ενώ σε κάποια φάση του αγώνα ο Γιώργος δέχτηκε απρόσμενα... ένα μπαλάκι στο πρόσωπο, μετά από ένα δυνατό σερβίς, του διάσημου Έλληνα τενίστα!

Όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος – Ψιλογιαννόπουλος, από καιρό πριν παρακολουθούσε φανατικά αγώνες τέννις και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό ως διαιτητής – κριτής… Τον περασμένο Οκτώβριο ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στα ειδικά σεμινάρια που διοργανώνει η Ομοσπονδία (ΕΦΟΑ) και όπως αναφέραμε πιο πάνω, ορίστηκε να συμμετάσχει στο Davis Cup.

Κάνοντας ένα μικρό σχόλιο ο Γιώργος Γρ. Τάγκαλος – Ψιλογιαννόπουλος, σημειώνει ότι, αναμφίβολα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το πρόσωπο του τουρνουά και της Εθνική μας ομάδας, όπως επίσης και οι 12.400 Έλληνες φίλαθλοι, που ήρθαν στους αγώνες του "Davis Cup" εναντίον του Ισημερινού στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στην Αθήνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντρές Αντράντε με 2-0 σετ 7-6 (1), 6-1 και έτσι η Εθνική μας ομάδα τένις των ανδρών κέρδισε με 3-1 νίκες του Ισημερινού και ανέβηκε στο World Group 1 του Davis Cup, γράφοντας ιστορία.