Ναύπακτος: Η γοητευτική Καστροπολιτεία

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Την χριστουγεννιάτικη λαμπερή Ναύπακτο, την γοητευτική Καστροπολιτεία, την όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά δίπλα στον Κορινθιακό κόλπο, μας προσφέρουν οι όμορφες σημερινές φωτογραφίες του Γιώργου Καρδαρά, εικόνες που εντυπωσιάζουν!

Τα τελευταία χρόνια η πόλη εκσυγχρονίζεται με ταχείς ρυθμούς και είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών της, ενώ παράλληλα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό ύφος της.

Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Το παλιό κυκλικό λιμάνι με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη.

Με σχεδόν 19 χιλ. μόνιμους κατοίκους, η Ναύπακτος είναι πόλη με αρκετή τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, που αυξάνεται όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες στο κέντρο της πόλης, στις παραλίες της ή στο λόφο του κάστρου με θέα τη θάλασσα...!!!

Φωτογραφίες του Γιώργου Καρδαρά

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του δήμου Ναυπάκτου:

https://www.nafpaktos.gr/el/home