Με την Βίκυ Μπαλωμένου στο Μουσείο «Charles Dickens» στο Λονδίνο

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Η συμπατριώτισσά μας Βίκυ Μπαλωμένου, Διευθύντρια του Μουσείου Παραμυθιού Κύπρου (Λευκωσία) επισκέφθηκε αυτές τις Χριστουγεννιάτικες μέρες, το εορταστικά στολισμένο Λονδίνο και εκτός των άλλων, βρέθηκε και στο Μουσείο «Κάρολος Ντίκενς», αφιερωμένο σε έναν από τους διασημότερους Άγγλους μυθιστοριογράφους.

Σ’ αυτό το σπίτι που μετατράπηκε σε μουσείο, ο μεγάλος συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς ολοκλήρωσε μερικά από τα διάσημα έργα του, όπως “Τα χαρτιά του Πίκγουικ”, το “Όλιβερ Τουίστ” και το “Νίκολας Νίκλεμπι”. Στους 4 ορόφους του το μουσείο φιλοξενεί μία από τις πλουσιότερες και πιο αξιόλογες συλλογές πινάκων, χειρογράφων, σπάνιων εκδόσεων και διαφόρων άλλων αντικειμένων που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Ντίκενς, ανάμεσά τους και ο πίνακας “Το όνειρο του Ντίκενς” του βικτωριανού καλλιτέχνη William Buss, που απεικονίζει τον Ντίκενς ανάμεσα στους ήρωες των βιβλίων του.

Η διεύθυνση του Charles Dickens Museum διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Ντίκενς και το έργο του, όπως προβολές ταινιών, αναγνώσεις βιβλίων, κ.ά.

Η Βίκυ Μπαλωμένου μαζί με τον σύζυγό της Φώτη Κακογιάννη και τα παιδιά τους, είδαν επίσης μια θαυμάσια παράσταση με τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, στη διάσημη αίθουσα Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ (Royal Albert Hall) καθώς και άλλα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας...

Μας στέλνει επίσης και τις ευχές της:

«Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές, αγαπημένοι μου!!! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, με πολύ αγάπη και πολλές αγκαλιές, με χαμόγελα χαμόγελα και όμορφες στιγμές!!!»