Συνεχίζεται η έκθεση του εικαστικού Μιχάλη Κότσαρη, στο Μεσολόγγι

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Συνεχίζεται στο Μεσολόγγι, η έκθεση με τίτλο "Χαράσσοντας τη ζωή του ψαρά" με έργα του ζωγράφου και Χαράκτη, Μιχάλη Κότσαρη, που φιλοξενείται στον Τοπικό Κόμβο "Local HUB - Μεσολόγγι των Ντόπιων".

Ο Μιχάλης Κότσαρης στην ομιλία του, την ημέρα των τα εγκαινίων, εξήγησε στο φιλότεχνο κοινό την διαδικασία που ακολούθησε για τη δημιουργία των έργων και γενικότερα για την τέχνη της χαρακτικής.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Αγησίλαος Ρόμπολας, έκανε μία περιήγηση στη διαδρομή και το σκεπτικό με το οποίο στήθηκε η έκθεση. Συγκεκριμένα ανέφερε για το πως τα έργα μας ¨ταξιδεύουν¨ στην ζωή του ψαρά, από τον αλιευτικό πλούτο της λιμνοθάλασσας μέχρι και τα εργαλεία και την καθημερινότητα του ψαρά.

Η έκθεση ξεκινά με το έργο «Άγιος ψαράς» και συνεχίζει με έργα που έχουν ως τίτλο και περιεχόμενο στοιχεία της ζωής του ψαρά όπως το «Ιβάρι», «Πελλάδα», «Σταφνοκάρι», «Πυροφάνι», «Αλάτι», «Τσιπούρα», «Χέλι», «Σταλίκι».

Επιπλέον στην έκθεση φιλοξενούνται ορισμένες από τις μήτρες χάραξης των έργων του Μιχάλη Κότσαρη με στόχο να γίνει ακόμη πιο κατανοητή η τέχνη της χαρακτικής.

To έργο "Χαράσσοντας τη ζωή του ψαρά" που υλοποιεί ο οργανισμός "Messolonghi by Locals - Μεσολόγγι των Ντόπιων" είναι υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής αλιείας στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού και η βιωματική γνωριμία ντόπιων και επισκεπτών με αυτήν.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα-Κυριακή 10:00-14:00 και 17:30-20:00.

Επιπλέον στο πλαίσιο της έκθεσης κυκλοφόρησε και το Ημερολόγιο του "Messolonghi by locals" για το 2023. Ένα ξεχωριστό ημερολόγιο με 14 πρωτότυπα έργα του Μιχάλη Κότσαρη. 

Για ομαδικές επισκέψεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 26313-02048 και στο email: info@messolonghibylocals.com