Εργασίες στο εναέριο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, στα Καλύβια

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Εργασίες αναβάθμισης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στα Καλύβια Αγρινίου όπου γίνεται αντικατάσταση των εναέριων γυμνών αγωγών με νέα συνεστραμμένα καλώδια, ενώ για το λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 29/09 θα υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) αναμένεται να προβεί σε ενημέρωση των κατοίκων για αυτές τις διακοπές οι οποίες θα γίνουν σταδιακά και ανά υποσταθμό, από τις 8.00 το πρωί έως τις 14.00 μ.μ. αρχικά στις βόρειες γειτονιές (παλιό υδραγωγείο, Γυμνάσιο) και ακολούθως σε άλλα κεντρικά σημεία του χωριού και την δυτική περιμετρική.

Οι εργασίες εντός οικισμού περιλαμβάνουν, αλλαγή των εναέριων δικτύων γυμνών αγωγών με τη χρήση υλικών νεώτερης τεχνολογίας, όπως είναι τα συνεστραμμένα καλώδια (πλεξούδες), τοποθέτηση νέων στύλων όπου απαιτείται, με σκοπό τη διασφάλιση της σταθερής λειτουργίας του υφιστάμενου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, λόγους αισθητικής και τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.