Η επίσκεψη στα Καλύβια του Μητροπολίτη κ. Ιερόθεου

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Τα Καλύβια επισκέφτηκε για πρώτη φορά σήμερα Κυριακή 31 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος μετά το πέρας του επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο Πεσόντων, επισκέφτηκε κατάστημα εστίασης στον οικισμό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων.

Εκεί μαζί με τη συνοδεία του, συνεκάθησε με τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, τον Ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, π. Θεοδόσιο Αθανασόπουλο, καθώς και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου, όπου συζήτησαν σε πιο ¨χαλαρή¨ ατμόσφαιρα, για διάφορα τοπικά θέματα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να περπατήσει στον κεντρικό δρόμο των Καλυβίων, όπου συνομίλησε με ντόπιους καταστηματάρχες, πολλούς κατοίκους και με τη νεολαία του χωριού μας.

Να θυμίσουμε ότι, ήταν η πρώτη φορά που ένας Μητροπολίτης παρέστη στην εκδήλωση μνήμης για τους 59 Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 31 Ιουλίου 1944 στα Καλύβια.