Εγκαίνια λαογραφικής έκθεσης του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων ¨Δήμητρα¨

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας  Καλυβίων, τα εγκαίνια της Λαογραφικής Έκθεσης με παλιά αντικείμενα, φωτογραφίες και παραδοσιακές στολές, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων ¨Δήμητρα¨ σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλυβίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δ. Αναστασίου, η Πρόεδρος του Σύλλογου Γυναικών Καλυβίων, Μ. Ζαπαντιώτη, εκπρόσωποι συλλόγων και πολλοί κάτοικοι.

Πρόκειται ουσιαστικά για δυο εκθέσεις που παρουσιάζονται στον ίδιο χώρο, η πρώτη έχει τον τίτλο «Νοσταλγίες – αντικείμενα που κουβαλούν μνήμες από το χτες» και προετοιμάστηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων και η δεύτερη έκθεση με τίτλο «Ταξίδι στην Παράδοση και την Ιστορία» προβάλλει εικόνες και πρόσωπα από την περίοδο της Ιταλο-γερμανικής κατοχής (1941-1944) στην περιοχή μας, καθώς επίσης αντικείμενα και αρχειακό φωτογραφικό υλικό που προέρχονται από τις συλλογές του Συλλόγου Μικρασιατών Αιτωλοακαρνανίας και του Συλλόγου Ποντίων ¨Δημήτριος Ψαθάς¨.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου και η Κοινότητα Καλυβίων, τιμώντας τη 78η επέτειο από την εκτέλεση των 59 Ελλήνων πατριωτών την 31η Ιουλίου 1944.

Ώρες λειτουργίας: 6.00 μ.μ.- 9.30 μ.μ.

Διάρκεια Έκθεσης: 27 - 31 Ιουλίου 2022

Συντονισμός: Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων ¨Δήμητρα¨