ΕΠΣ Αιτωλ/νίας: Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας γνωστοποιεί τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις κατηγορίες της. Η ευχάριστη είδηση είναι ότι, ο ΠΑΟΚ Καλυβίων βάσει προκηρύξεως επέτυχε την άνοδο και έτσι για την περίοδο 2022-2023 θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας. Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Ενόψει της νέας σεζόν γίνεται γνωστό ότι το παράβολο για την Ά κατηγορία ανέρχεται στα 250 ευρώ. Οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 11 Αυγούστου και ώρα 12:00. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου. Τα παιχνίδια της κατηγορίας θα διεξάγονται σε γήπεδα με χλοοτάπητα.

Σε ότι αφορά την Β’ κατηγορία, το παράβολο ανέρχεται στα 160 ευρώ. Δηλώσεις γίνονται δεκτές μέχρι 18 Αυγούστου και ώρα 12:00. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου.

Τέλος, στη Γ’ κατηγορία θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής και όσες ομάδες επαναδραστηριοποιηθούν με απόφαση της ΕΠΟ έστω και μία μέρα πριν την κλήρωση. Το παράβολο ανέρχεται στα 80 ευρώ, δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται έως Πέμπτη 22 Αυγούστου και ώρα 12:00. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 8-9 Σεπτεμβρίου.

Σας γνωρίζουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ενώσεως, αφού έλαβε υπόψη της εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, αποφασίζει τα παρακάτω, σχετικά με τα πρωταθλήματα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου2022-2023:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της περιόδου 2022-2023 έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παρακάτω 14 σωματεία:

1. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

2. ΑΕ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

3. ΑΕ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

4. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ

6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 1957

8. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

9. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

10. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ

11. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

12. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

13. ΑΟ ΡΗΓΑΝΑ

14. ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, θα πρέπει να υποβληθούν στην ‘Ενωση μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 και ώρα 12:00 με παράβολο συμμετοχής 250 ευρώ και ημερομηνία έναρξης το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, για το λόγο ότι, ο πρωταθλητής της Ενώσεώς μας θα δώσει αγώνες κατάταξης για την άνοδό του στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής και όσα σωματεία μας δεν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στο οποίο δικαιούνται να συμμετάσχουν.

Σημειώνουμε ότι όλοι οι αγώνες της Α’ κατηγορίας, θα γίνονται σε γήπεδα με χλοοτάπητα (φυσικό ή τεχνικό).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Στο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας, έχουν δικαίωμα συμμετοχής 19 σωματεία:

1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ

2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

3. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ

4. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

5. ΑΕ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ

6. ΑΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ

7. ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

8. ΧΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ

9. ΠΑΙΑΝΙΑ ΜΑΣΤΡΟΥ

10. ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ

11. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

12. ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

13. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ

14. ΑΟ ΙΝΑΧΟΣ ΒΑΛΤΟΥ

15. ΠΥΡΑΜΙΣ ΣΑΡΔΙΝΙΩΝ

16. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ

17. ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ

18. ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

19. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, θα πρέπει να υποβληθούν στην ‘Ενωση μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 και ώρα 12:00 με παράβολο συμμετοχής 160 ευρώ και η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 1 - 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022.

Αν κάποιο σωματείο που δικαιούται συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή σ’ αυτό, μπορεί να δηλώσει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και αν κάποιο σωματείο που δικαιούται συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή σ’ αυτό, μπορεί να δηλώσει στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Στο πρωτάθλημα αυτό έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παρακάτω σωματεία:

1. ΑΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

2. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ

3. ΑΕ ΑΛΥΖΙΑΣ

4. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

5. ΑΡΩΜΑ ΒΑΡΕΤΑΔΑΣ

6. ΑΟ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ

7. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2018

8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

9. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

10. ΑΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

11. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΤΑΚΟΥ

12. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ

13. ΑΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

14. ΑΙΑΣ ΑΛΥΖΙΑΣ

15. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ

16. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

17. ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

18. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΡΜΟΥ

19. ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

20. ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

21. ΝΕΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

22. ΝΕΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ

23. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

24. ΑΟ ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας θα αποκτήσουν και όσα σωματεία αναγνωριστούν ή επαναδραστηριοποιηθούν με απόφαση της Ε.Π.Ο. μία μέρα πριν την ημερομηνία της κλήρωσης.

Αν κάποιο σωματείο που δικαιούται συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, δεν δηλώσει συμμετοχή σ’ αυτό, μπορεί να δηλώσει στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας, θα πρέπει να υποβληθούν στην Ένωση μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 και ώρα 12:00 με παράβολο συμμετοχής 80 ευρώ και η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 8-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022.

ΚΥΠΕΛΛΟ

Στο κύπελλο Ελλάδος 2022-2023 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των σωματείων Γ’ Εθνικής και Α’ κατηγορίας και προαιρετική για όλα τα υπόλοιπα σωματεία:

Οι δηλώσεις συμμετοχής του κυπέλλου, θα πρέπει να υποβληθούν στην ‘Ενωση μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 και ώρα 12:00, με παράβολο συμμετοχής:

1. Σωματεία Γ’ Εθνικής και ερασ/κά τμήματα ΠΑΕ 150 ευρώ

2. Σωματεία Α’ κατηγορίας και 100 ευρώ.

3. Σωματεία Β’ κατηγορίας 40 ευρώ και

4. Σωματεία Γ’ κατηγορίας 10 ευρώ.

Τα σχετικά με τις κληρώσεις, τρόπο, τόπο, χρόνο θα σας ανακοινωθούν έγκαιρα μέσω της ιστοσελίδας μας.

Τα σωματεία όλων των κατηγοριών, μαζί με την δήλωση συμμετοχής τους, θα πρέπει να προσκομίσουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ:

α) σύνθεση διοικητικού συμβουλίου,

β) πίνακα μελών σωματείου,

γ) παραχωρητήριο γηπέδου από την αρμόδια αρχή,

δ) συνυποσχετικό διαιτησίας του σωματείου επικυρωμένο από το Κ.Ε.Π.,

ε) δήλωση προσωπικών δεδομένων Προέδρου και Γενικού γραμματέα (το έντυπο θα έχει τίτλο δήλωση αξιωματούχου).

Για να γίνει δεκτή μία δήλωση συμμετοχής θα πρέπει το σωματείο να υποβάλει ΟΛΑ τα παραπάνω δικαιολογητικά εντός των ορισθέντων προθεσμιών.

Σε περίπτωση που οφείλονται χρηματικές ποινές είτε υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις από οποιαδήποτε αιτία προς την Ε.Π.Ο. και την διοργανώτρια, προϋπόθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, είναι η πλήρης και ολοσχερής εξόφλησή τους, το αργότερο 5 ημέρες πριν την έναρξή του (άρθρο 7 παρ. 3 εδ. ε’ Κ.Α.Π.).

Για το ύψος των χρηματικών οφειλών, αν υπάρχουν, μπορείτε να επικοινωνείτε στα γραφεία της ‘Ενωσης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορείτε να τα προσκομίζεται αυτοπροσώπως στα γραφεία της Ενώσεως, ή να τα στέλνεται στο fax 26310-25333 ή στο email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Το χρηματικό παράβολο ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική συναλλαγή, μπορείτε να το καταθέσετε και στο λογαριασμό της Ενώσεως στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (5161-031401- 366), αναγράφοντας το όνομα του σωματείου που τα καταθέτει (όχι όνομα φυσικού προσώπου).

Οι δηλώσεις συμμετοχής και τα απαραίτητα έγγραφα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ενώσεως και δεν θα σας αποσταλούν ταχυδρομικά:

1. Δηλώσεις συμμετοχής για τα πρωταθλήματα Α’, Β’, Γ’ κατηγορίας και για το κύπελλο ερασιτεχνών περιόδου 2022-2023 (ΧΡΗΣΙΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ).

2. Κάρτα Υγείας (ΧΡΗΣΙΜΑ – ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ). 

3. Συνυποσχετικό διαιτησίας / δήλωση σωματείου (ΧΡΗΣΙΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ).

4. ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ (ΧΡΗΣΙΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ).

Δηλώσεις συμμετοχής που θα κατατίθενται μετά την λήξη των παραπάνω προθεσμιών δεν θα γίνονται δεκτές (άρθρο 7 παρ. 3 εδ.  ́α’ Κ.Α.Π.)

Οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδει η Γ.Γ.Α.

Οι προκηρύξεις θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των κανονισμών της Ε.Π.Ο. και την λήξη προθεσμίας των δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝ. ΛΑΥΡΑΝΟΣ