Η Ασημίνα Γ. Μίχα υπερήφανη για το πτυχίο της Νηπιαγωγού

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σε μια ξεχωριστή ημέρα για τη ζωή της και την επαγγελματική της σταδιοδρομία, η συμπατριώτισσά μας Ασημίνα Γ. Μίχα παρέλαβε το πτυχίο της Νηπιαγωγού, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, στην Φλώρινα.

Μαζί της για να μοιρασθούν την χαρά της ήταν και οι υπερήφανοι γονείς της Γιώργος και Ρούλα Μίχα, ενώ πολλές ευχές και συγχαρητήρια δέχθηκε από πολλές συμφοιτήτριές της καθώς και από συγγενικά της πρόσωπα.

Να σημειώσουμε ότι, η Τελετή Ορκωμοσίας των προπτυχιακών φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διεξήχθη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας.

Η Ασημίνα Γ. Μίχα ανέφερε συγκεκριμένα:

Στις 14 Ιουλίου 2022 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στη σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο Τμήμα Νηπιαγωγών. Η φοιτητική μου ζωή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 με την έναρξη παρακολούθησης των μαθημάτων στο τμήμα που υπάγεται στην πόλη της Φλώρινας.

Η Φλώρινα εντάσσεται στις ακριτικές πόλεις της Ελλάδος και φημίζεται για τις πολικές θερμοκρασίες και τις έντονες χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης.

Το πρόγραμμα σπουδών που ακολούθησα στο τμήμα αυτό ήταν αρκετά απαιτητικό με πολύωρα απαιτητικά μαθήματα και μεγάλο φόρτο εργασίας. Στο 2ο έτος, πήρα μία μικρή γεύση για το πως διεξάγεται η εκπαίδευση στα πλαίσια του προγράμματος του Νηπιαγωγείου από τις έμπειρες Παιδαγωγούς. Στα μισά του έτους ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοιού και δυστυχώς διεκόπη η δια ζώσης εκπαίδευσης στον χώρο της σχολής και αντικαταστάθηκε από την τηλεκπαίδευση, μία πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση η οποία κράτησε μέχρι και το τέλος του 3ου έτους.

Όντας «ελεύθεροι» πραγματοποιήθηκε η επιστροφή στην Φλώρινα για την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων του τελευταίου έτους. Σε αυτό λοιπόν, έγινε η διεξαγωγή της Πρακτικής Άσκησης, διάρκειας ενός μήνα για την σωστή προετοιμασία που αφορά την μετέπειτα πορεία μου ως Νηπιαγωγός. Όσον αφορά την πόλη στην οποία σπούδασα, η Φλώρινα είναι μία πόλη διαφορετική και ξεχωριστή εξαιτίας της ιδιαίτερης ομορφιάς και γραφικότητας που ¨σκλαβώνει¨ κάθε επισκέπτη της.

Μπορεί να εμπνεύσει ζωγράφους για να αποτυπώσουν στον καμβά τους κάθε εποχή του χρόνου, ιδιαιτέρα τον χειμώνα και την άνοιξη.Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι το ποτάμι, ο Σακουλέβας που τη διασχίζει και τα διατηρητέα κτήρια που αποπνέουν την ιστορία της πόλης.

Τα συναισθήματα που έχω φτάνοντας στο τέλος των σπουδών μου είναι ανάμεικτα. Χαρά, διότι, κατάφερα να εκπληρώσω τον στόχο μου και που γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους, αλλά και λύπη διότι θα αποχωριστώ την πόλη που με φιλοξένησε αυτά τα χρόνια, ζώντας πρωτόγνωρες στιγμές κι εμπειρίες. Οφείλω επίσης ευχαριστώ στους καθηγητές που με ενέπνευσαν. Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένεια μου που με στήριξαν χωρίς παράπονο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Φλώρινα διότι μου χάραξε τον δρόμο για την μετέπειτα ζωή μου!!                              

Πολλά συγχαρητήρια στην Ασημίνα Γ. Μίχα, στην οποίο ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και εις ανώτερα!