Ο ποδηλατικός τουρισμός περνά από τα… Καλύβια

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ένας μοναχικός τουρίστας διέσχιζε με το ποδήλατο και τα μπαγκάζια του τον Καλυβιώτικο κάμπο και σαν σύγχρονος Οδυσσέας ταξίδευε για να γνωρίσει τις ομορφιές της πατρίδας μας, σε διαδρομές όπου συναντά ανθρώπους, χωριά και ξεχωριστά τοπία, γνωρίζοντας καλύτερα την ελληνική ύπαιθρο.

Τα Καλύβια αν και δεν αποτελούν τουριστικό προορισμό, εν τούτοις συχνά πυκνά ποδηλάτες από ξένες χώρες επιλέγουν τις off road διαδρομές, περνώντας και από τον τόπο μας, πολλές φορές χωρίς να σταματούν σε κάποιο σημείο για ξεκούραση και ανεφοδιασμό, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει…

Ταξίδι πάνω σε δυο ρόδες, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα μετρούν τις δυνάμεις και τις οικονομίες τους, σε ένα εγχείρημα που μόνο εύκολο δεν είναι, γεμάτο ρίσκα και δυσκολίες, σε ένα ταξίδι για τη δική τους ¨Ιθάκη¨.

Οι ποδηλάτες προτιμούν τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες για να ταξιδεύουν. Άλλωστε, η ερασιτεχνική ποδηλασία είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα είναι ένας νέος ποδηλατικός προορισμός με ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών με τα βασικά της πλεονεκτήματα για ποδηλασία να είναι οι αγροτικοί δρόμοι αλλά και οι κλιματολογικές της συνθήκες.

Ίσως κάποτε και ο τόπος μας να μπει στον ¨χάρτη¨ των ποδηλατικών και όχι μόνο, διαδρομών για τους ξένους τουρίστες που κάθε χρόνο επισκέπτονται την πατρίδα μας…