Επιστολή Ευστάθιου Τσούκαλου, με θέμα την πλατεία Καλυβίων

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Επιστολή που αφορά την σχεδιαζόμενη αναμόρφωση της πλατείας Καλυβίων μας στάλθηκε χθες για δημοσίευση από τον αρχιτέκτονα και πρώην Αντιδημάρχο Αγρινίου, κ. Ευστάθιου Τσούκαλο, ο οποίος το 1997 είχε κατασκευάσει την εν λόγω πλατεία. Να επισημάνουμε ότι, για λόγους δεοντολογίας έχει ζητηθεί και η επίσημη τοποθέτηση - απάντηση της Κοινότητας Καλυβίων για το θέμα αυτό, η οποία θα δημοσιευθεί.

Η επιστολή του κ. Ευστάθιου Τσούκαλου (26/06/2022) αναφέρει συγκεκριμένα:

«Να μην καταστραφεί η ιερότητα  του χώρου της πλατείας της τοπ. Κοινότητας Καλυβίων Δήμου Αγρινίου

Πληροφορήθηκα από τις ενημερώσεις του Kalyvia.gr με ιδιαίτερη ανησυχία, την πρόθεση του Προέδρου της Τ.Κ. Καλυβίων κ. Αναστασίου να παρέμβει στην κεντρική πλατεία της κοινότητας γκρεμίζοντας ευαίσθητα στοιχεία λειτουργίας και αισθητικής προκειμένου να μεγαλώσει ο χώρος εκδηλώσεων.

Η κεντρική πλατεία Καλυβίων αποτελεί πνευματικό μου έργο την οποία μελέτησα και επέβλεψα κατά την διάρκεια της προεδρίας της Κοινότητας  υπό του κου Χρήστου Ψιλογιαννόπουλου.

Η πλατεία Καλυβίων ως δημόσιος χώρος υποδέχεται την κοινή συλλογική ζωή. Ο σχεδιασμός του γίνεται πράγματι ενδιαφέρων όταν αυτή η κοινή ζωή είναι πλήρης νοήματος.

Είσοδος πλατείας με πολλαπλές χρήσεις εκδηλώσεων, χορός, υδάτινο δυναμικό, βρύση, σιντριβάνι

Πράσινο, καθιστικά, δάπεδα με κίνηση και σχηματισμούς…..

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΩΣ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Η οποιαδήποτε επέμβαση θα αποτελέσει ασέλγεια. Κίνηση ντροπής για την ίδια την πόλη.

Οφείλουμε στο Αγρίνιο να ανακτήσουμε την αρχή, την αξία της ομορφιάς, της φιλοκαλίας και το δικαίωμα στην αισθητική και λειτουργική ποιότητα.

Να παρέμβει αμέσως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ευστάθιος  Δημ. Τσούκαλος

Αρχιτέκτων - Αντιδήμαρχος Αγρινίου 2007-2014