Συνάντηση εργασίας για την αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας Καλυβίων

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Καλύβια, παρουσία του Ευθύμιου Γρίβα, Αντιδημάρχου Αγρινίου με αρμοδιότητα ευθύνης για το Τμήμα Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων, την Προϊσταμένη Τμήματος Αυτεπιστασίας κα Βασιλική Παπαπάνου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου, όπου συζητήθηκε το θέμα αναμόρφωσης και τεχνικών παρεμβάσεων στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκφράστηκε από την πλευρά της Κοινότητας Καλυβίων, η πρόθεση για διαμορφώσεις και αλλαγές στο ήμισυ της πλατείας ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για την διοργάνωση υπαίθριων εκδηλώσεων, παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν κοπή δέντρων, θάμνων, το σπάσιμο και την απομάκρυνση κρασπέδων, των μπορντούρων και του συντριβανιού, καθώς και την χωροθέτηση για την ανέγερση μνημείου πεσόντων.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της σημερινής συνάντησης, δηλ. να υπάρξει μια αρχική επιτόπια κατόπτευση - καταγραφή του χώρου της πλατείας και μια ενημέρωση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις από την πλευρά της Κοινότητας Καλυβίων.

Να σημειώσουμε ότι, το θέμα αυτό είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο συζητήσεων, όμως αν προχωρήσει θα αφορά τροποποίηση του αρχικού αρχιτεκτονικού σχεδίου, όπου πλέον θα περιλαμβάνονται οι όποιες διαμορφώσεις – αλλαγές  θα προταθούν για την κεντρική πλατεία. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, σε προσεχές Κοινοτικό Συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να αναλυθούν όλες οι παράμετροι και να αποφασιστούν οι όποιες τεχνικές παρεμβάσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση προς τον Δήμο Αγρινίου.

Να αναφέρουμε επίσης ότι κατά τη σημερινή συνάντηση, ο Αντιδημάρχος Ευθύμιος Γρίβας, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου ότι, μέσα στον Ιούλιο θα γίνουν εξωτερικές εργασίες βαψίματος και εξωραϊσμού όλου του Κοινοτικού Κτιρίου, μια αναγκαία παρέμβαση συντήρησης η οποία είχε χρόνια να πραγματοποιηθεί.

Επίσης, κατά την χθεσινή ημερίδα για τα έργα και τις υποδομές στη Δυτική Ελλάδα, με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Υποδομών, Γ. Καραγιάννη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, την οποία μεταξύ άλλων, παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ενημέρωση ότι, θα προωθηθεί για ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, το έργο που αφορά την αναβάθμιση των δυο κύριων εισόδων της Κοινότητας Καλυβίων, επί της κεντρικής οδού Αγρινίου- Καλυβίων.