Καλύβια: Προληπτικοί ψεκασμοί για τα κουνούπια

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Προληπτικοί ψεκασμοί και εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή Καλυβίων πραγματοποίησε σήμερα ειδικό συνεργείο της αναδόχου εταιρίας που συνεργάζεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε συνεννόηση με την Κοινότητα Καλυβίων, με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προστασία της υγείας των κατοίκων.

Οι δράσεις έγιναν κοντά στις σχολικές μονάδες του χωριού, σε φρεάτια και σε αρδευτικά-αποστραγγιστικά κανάλια για τον έλεγχο των προνυμφών στα υγροτοπικά συστήματα της περιοχής, καθώς και σε κρίσιμες περιαστικές εστίες, προκειμένου να ελεγχθούν και να περιοριστούν μεταδιδόμενες μέσω των κουνουπιών ασθένειες και με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων καταπολέμησης.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ανέφερε σχετικά: «Συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας έχοντας δίπλα μας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου. Σήμερα με συνεργείο της Περιφέρειας κάναμε ελέγχους και ψεκασμούς σε επιλεγμένα σημεία του χωριού για την καταπολέμηση των κουνουπιών».

Το έργο καταπολέμησης κουνουπιών υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχισθεί με κύριο στόχο τη διαρκή προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τον περιορισμό της όχλησης του πληθυσμού.