Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα με εκδηλώσεις για τον Αχελώο

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Με επίκεντρο τον ποταμό Αχελώο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Αγρινίου και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον, όπως αυτή που θα γίνει την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. στην τεχνητή λίμνη Στράτου Δήμου Αγρίνιου.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής εκδήλωσης της Ευρώπης "EUGreen Week 2022" πραγματοποιούνται από 30 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2022 μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την αγροδιατροφή, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της πράσινης συμφωνίας της Ε.Ε. κι έχει ως στόχο την βιώσιμη ευημερία για όλους μας. Συμμετέχουν φορείς, συλλογικότητες, ενεργοί πολίτες και εθελοντές.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην λίμνη Στράτου.

- Ομιλίες με θέμα:

«Τα οφέλη από την αποκατάσταση του περιβάλλοντος - βιώσιμη ανάπτυξη»,

Βασιλική Νταλάκου, Διδάκτωρ Επιστημών του Περιβάλλοντος, Μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Νομικός Συνεργάτης Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Αειφορία - Γαστρονομία και Τοπικά Προϊόντα».

Προκόπης Κ. Θεοδωρίδης, Αν. Καθηγητής Μάρκετινγκ. Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων. Διευθυντής ΠΜΣ "ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων", Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων Πανεπιστημίου Πατρών.

Έκθεση προϊόντων Αγροδιατροφής

Στην εκδήλωση συμμετέχουν φορείς και σύλλογοι της περιοχής, μεταξύ αυτών η Κοινότητα Καλυβίων Αγρινίου και ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων" Δήμητρα", που θα τιμηθούν για τη συμμετοχή τους.

Στο πλαίσιο της δράσης EUGreen Week 2022 θα προηγηθούν δράσεις συγκέντρωσης πλαστικών από εθελοντές, πεζοπορίες κατά μήκος του ποταμού, ποδηλατοδρομίες, περιηγήσεις γύρω από τον Αχελώο, δράσεις με παιδιά και εφήβους, κ.ά.