Με επιτυχία το 3ο Brevet Μεσολογγίου – Οι ποδηλάτες στα Καλύβια

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Διεξήχθη σήμερα το 3ο Brevet Ι.Π. Μεσολογγίου, με μεγάλη οργανωτική επιτυχία, όπου συμμετείχαν 75 ποδηλάτες από πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, ενώ στα Καλύβια υπήρχε Σημείο Έλεγχου, όπου γίνονταν ¨σφράγισμα¨ χρόνων και ολιγόλεπτη στάση για ανάπαυλα των αθλητών.

Η Κοινότητα Καλυβίων Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων, ήταν άμεσοι υποστηρικτές του αγώνα. Το Σημείο Ελέγχου ήταν στο κατάστημα εστίασης του Χρήστου Μπαλωμένου. Επίσης Χορηγός επικοινωνίας ήταν η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα KALYVIA.GR

Αξίζει να καταγραφεί ότι, πολύτιμη και εποικοδομητική ήταν η συνεργασία με τον υπεύθυνο διοργάνωσης του Brevet Ι.Π. Μεσολογγίου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Σωτήρη Φαράντο και τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Μεσολογγίου.

Ο Πρόεδρος Καλυβίων Δημήτρης Αναστασίου, δήλωσε σχετικά:

«Για δεύτερη χρονιά το χωριό μας ήταν σταθμός του ποδηλατικού γύρου μπρεβέ των 200 χιλιομέτρων. Μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών, φίλους και χορηγούς, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των διοργανωτών. Συγχαρητήρια σε όλους όσους πήραν μέρος σε αυτόν τον ποδηλατικό γύρο». 

 

Το 3ο Brevet (μπρεβέ) πέρα από την αθλητική του στόχευση, αποτέλεσε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός το οποίο διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Ι.Π. Μεσολογγίου, με τους ποδηλάτες να απολαμβάνουν τις όμορφες διαδρομές κατά μήκος της απόστασης των 200 χλμ.

Όπως αναφέραμε στον σχεδιασμό της διαδρομής, περιλαμβάνονταν ως ενδιάμεσοι προορισμοί, ο οικισμός Πλατάνου, τα Καλύβια (έγινε το 2ο check point των αθλητών), ο οικισμός Αγίου Γεωργίου και η γέφυρα της ΔΕΗ στον Αχελώο. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου.

Μπρεβέ (brevet) είναι ένας αγώνας ποδηλασίας μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα για τους συμμετέχοντες και οι αποστάσεις που περιλαμβάνει αρχίζουν από τα 200 χλμ. και πάνω. Οι διαδρομές είναι σε ασφάλτινους δρόμους, γίνεται με αγωνιστικά ποδήλατα, αλλά και με απλά ποδήλατα και έχει βαθμούς δυσκολίας.