Τιμητική βράβευση στην Αθήνα, για τον αστυνομικό Γιάννη Κ. Παχή

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του την Κυριακή 15 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Γ. Ρίτσος», όπου μεταξύ άλλων συναδέλφων του, βραβεύτηκε ο αστυνομικός Γιάννης Κ. Παχής, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου!

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση σε τριάντα Αστυνομικούς, οι οποίοι επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, θάρρος και αποφασιστικότητα, στην εκτέλεση του καθήκοντος αντιμετωπίζοντας επικίνδυνους κακοποιούς ή διασώζοντας πολίτες που κινδύνευε η ζωή τους και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Υπερήφανος και χαρούμενος για την τιμητική διάκριση του γιού του, ήταν ο πατέρας του, επίσης και ο ίδιος ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Γ. Παχής, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος  και με την τήρηση των μέτρων τάξης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για την βράβευση του Γιάννη Παχή, ένας συνάδελφός του, Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, αναφέρει τα εξής:

«Τιμή και Δόξα στους Αστυνομικούς της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στον Γιάννη Παχή, που σε πεζή καταδίωξη σε καταυλισμό Ρομά και ενώ δέχθηκε 4 πυροβολισμούς, συνέχισε με περίσσιο θάρρος να καταδιώκει τον δράστη φθάνοντας τελικά στη σύλληψη του! Είμαι περήφανος που σε γνώρισα, υπηρέτησα μαζί σου και πάνω από όλα που είμαι φίλος σου! Είσαι παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Αστυνομία κι ένα κοινωνικό πρότυπο!!!! Για τον πατέρα και Αστυνομικό Διευθυντή, Κωνσταντίνο Παχή ένα έχω να πω: «το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει! Περήφανος!»

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Ιωάννης Γκίκας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, βουλευτές, πολλοί Διοικητές, Υποδιοικητές, από Α.Τ., Τ.Α., Τμήματα Τροχαίας και ΔΙ.ΑΣ., αξιωματικοί, αστυνομικοί και πλήθος κόσμου.

Ευχόμαστε στον άξιο αστυνομικό Γιάννη Κ. Παχή, υγεία στον ίδιο και την οικογένειά του και πάντα επιτυχίες στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που επιτελεί για την προστασία των πολιτών.