Μεσολόγγι: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της Κριστίνας Σίμονς στην «Τύρβη»

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Παρουσία πολλών φιλότεχνων πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 7 Μαΐου, στην γκαλερί «Τύρβη» στο Μεσολόγγι, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Κριστίνα Σίμονς, με τίτλο “Running to Nowhere” – «Η προσφυγική κρίση στην Κεντρική Λατινική Αμερική».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Μαΐου έως και στις 20 Ιουνίου 2022.

Να αναφέρουμε επίσης ότι, η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου φιλοξενείται από τον Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος - Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την Δευτέρα 9/5/2022 στις 19:00 μ.μ. στο Κτίριο Χρυσόγελου, όπου θα παρουσιαστεί η δουλειά της φωτογράφου Christina Simons πάνω σε θέματα όπως η προσφυγική κρίση στην Κεντρική Αμερική, η κρίσιμη κατάσταση στην Αϊτή καθώς και άλλες αποστολές της.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο της Κριστίνα Σίμονς

Με πάθος για δικαιοσύνη και ανάγκη για να παρατηρεί, η βραβευμένη διεθνής φωτογράφος ντοκιμαντέρ Κριστίνα Σίμονς (Christina Simons) παρέχει βασικά σχόλια για τα άγνωστα ζητήματα, τα μέρη και τις πτυχές αυτού του κόσμου. Η δουλειά της έχει εκτεθεί σε όλη την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Ρωσία και το Μεξικό.

Έχει καταγωγή εν μέρει Ισλανδική και εν μέρει Αμερικανίδα, η Christina ζει στην Αυστραλία ως αληθινή πολίτης του κόσμου και μιλά πολλές γλώσσες. Έχοντας εργαστεί στον κλάδο των εικαστικών τεχνών για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, είναι μια δεξιοτέχνης της εικόνας.

Η δουλειά της διασχίζει πολλά ενδιαφέροντα, όπως ταξίδια, τρόπο ζωής και πορτραίτο και εκπροσωπείται σε εκδόσεις όπως, οι New York Times, The Guardian UK και η δουλειά της με πολλές ΜΚΟ όπως η Medicines Sans Frontiers και η UNICEF.

Για την τελευταία της ατομική έκθεση και τη πολυβραβευμένη σειρά «Running to Nowhere», η Χριστίνα ξεκίνησε ένα εικαστικό ταξίδι για να κυνηγήσει και να αποκαλύψει το «γιατί;» της προσφυγικής κρίσης της Κεντρικής Αμερικής.

Δείτε το βίντεο της έκθεσης Christina Simons - “Running to Nowhere”

https://www.youtube.com/watch?v=q3Ii38nKs7Q