Το Χορευτικό τμήμα Καλυβίων στις Γιορτές Εξόδου Ι.Π. Μεσολογγίου

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Με μεγάλη συμμετοχή εορτάστηκε μετά από δυο χρόνια η επέτειος της Εξόδου του Μεσολογγίου, με την κορύφωση των εκδηλώσεων για την 196η  επέτειο της ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Στην χθεσινή νυχτερινή πομπή συμμετείχε και το Χορευτικό τμήμα Καλυβίων Αγρινίου.

Μετά τον Μέγα Εσπερινό, ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα η πομπή που συνόδευε την Ιερή Εικόνα της Εξόδου με κατεύθυνση τον Κήπο των Ηρώων. Η συμμετοχή τμημάτων και φιλαρμονικών ήταν μεγάλη, ενώ πολύς ήταν και ο κόσμος που με συγκίνηση παρακολούθησε την πομπή.

Στον Κήπο των Ηρώων έγινε κατάθεση στεφάνων και η πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Κ. Λύρου και ακολούθως έγινε η αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη.

Οι εκδηλώσεις της επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή με την πρωινή πομπή που είχε μεγάλη συμμετοχή ενώ η επιθυμία των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών να τιμήσουν την μεγάλη Έξοδο ήταν τόσο έντονη που αψήφησαν τα καιρικά φαινόμενα και συμμετείχαν με σεβασμό και συγκίνηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)