Η Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Παραβόλα

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, είναι ένα νεόκτιστο Μοναστήρι της τελευταίας 12ετίας, στη περιοχή Άνω Τραγάνα, στη θέση Τσουκαλάδες, της Κοινότητας Παραβόλας Αγρινίου και ο συμπατριώτης μας Γιώργος Καρδαράς μας ¨χαρίζει¨ μερικές πρόσφατες φωτογραφίες από την περιοχή αυτή.

Να αναφέρουμε ότι, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού είχαν τελεσθεί υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, την 10ην Ιουνίου 2018, ενώ δημιουργός της μονής είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Πίττας, ο οποίος επιτελεί μεγάλο και σημαντικό ποιμαντικό θεολογικό έργο!

Στο Ησυχαστήριο Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στην Παραβόλα, δραστηριοποιείται παράλληλα και ο ομώνυμος Φιλανθρωπικός Σύλλογος με σκοπό να προσφέρει και να αναζητήσεις τρόπους βελτίωσης των υποδομών, όπως για παράδειγμα οι εργασίες που αφορούν την αγιογράφηση του ναού, την έκδοση και κυκλοφορία των περιοδικών, τον εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου, τις εκδρομές του Συλλόγου, την οδική πρόσβαση, αλλά και παρεμβάσεις του Δ.Σ. στις αρμόδιες αρχές του Δήμου και της Περιφέρειας για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων.

Το Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμόρφωσης του Σωτήρος απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την πόλη του Αγρινίου και οι επισκέπτες μπορούν να μεταβαίνουν στο μοναστήρι είτε από το Καινούργιο με κατεύθυνση προς Τραγάνα είτε από Παραβόλα με κατεύθυνση προς Περιστέρι ακολουθώντας τις πινακίδες.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καρδαράς