Μεσολόγγι: Η εκδήλωση της Βυρωνικής Εταιρείας για τις Γιορτές Εξόδου 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Την προσεχή Κυριακή 3 Απριλίου 2022, στις 11 το πρωί, στην Βιβλιοθήκη του Ερευνητικού Κέντρου στο Βυρώνειο Κτίριο, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια επετειακή εκδήλωση της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου.

Φέτος η επετειακή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον πρωτοπόρο του σύγχρονου ελληνικού τύπου, Ιωάννη – Ιάκωβο Μάγερ και στην έκδοση των “Ελληνικών Χρονικών” στο πολιορκούμενο Μεσολόγγι.

Θα προλογίσει η κα Ροδάνθη Φλώρου, Πρόεδρος Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Ιστορικός και αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού – Ιστορικού Μουσείου, Δήμητρα Κουκίου θα μιλήσει με θέμα: “Συνεστήθη ήδη και η παρούσα εν Μεσολογγίω Εφημερίς, φέρουσα το όνομα Ελληνικά Χρονικά 23 Δεκεμβρίου 1823, Δρ. Ιωάννης – Ιάκωβος Μάγερ“.

Ακολούθως, ο  σκηνοθέτης–συγγραφέας Τηλέμαχος Τσαρδάκας θα αναγνώσει αποσπάσματα από το “Ημερολόγιο της Πολιορκίας του Μεσολογγίου, 1825-26” του Ιάκωβου Μάγερ, συνοδεία στο πιάνο από τον συνθέτη, Διονύση Μπάστα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ΄21” που λειτουργεί στους χώρους του Μουσείου για το Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό.