Βίκυ Μπαλωμένου: Άνοιξε ξανά για τα παιδιά, το Μουσείο  Παραμυθιού Κύπρου

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση η συμπατριώτισσά μας, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, Βίκυ Μπαλωμένου, διευθύντρια του Μουσείου Παραμυθιού Κύπρου, υποδέχτηκε μαζί με τους συνεργάτες της, μετά από δυο ολόκληρα χρόνια, τα παιδιά δημοτικών σχολείων, γεμίζοντας ξανά σήμερα ο φιλόξενος χώρος, από παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές!

Το προηγούμενο διάστημα, λόγω πανδημίας, οι δια ζώσης δραστηριότητες είχαν ανασταλεί και διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις γίνονταν διαδικτυακά.

Όλα όμως επιτέλους αλλάζουν, επιστρέφοντας στην κανονικότητα και μάλιστα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο 2022, θα πραγματοποιηθεί ένα ενδιαφέρον θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για κυπριακά σχολεία.

Η σχετική ανακοίνωση του Μουσείου Παραμυθιού αναφέρει:

Αγαπημένοι μας εκπαιδευτικοί, μετά από δυο ολόκληρα χρόνια το Μουσείο Παραμυθιού ανοίγει και πάλι τις πύλες του και καλεί τους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών, των θρύλων, των μύθων και των παραδόσεων μέσα από ένα βιωματικό-θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο:«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη». Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να συμβαδίζει με τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το Μουσείο του Παραμυθιού με πρωτεργάτη και δημιουργό την κα Βίκυ Μπαλωμένου, λειτουργεί από το 2017 και στεγάζεται σε ένα αρχοντικό στην Γρανικού 32, περιοχή Πύλης Πάφου, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Βασικοί στόχοι του είναι η διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς που περιλαμβάνει παραμύθια, θρύλους, μύθους και παραδόσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα, η ανάδειξη της οικουμενικότητας των παραμυθιών, η γνωριμία άλλων πολιτισμών μέσα από τα παραμύθια τους και η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.