Έκθεση ζωγραφικής της Υακίνθης Στρατοπούλου, στην Αθήνα

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Την πρώτη της ατομική έκθεση με έργα ζωγραφικής πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η Υακίνθη Η. Στρατοπούλου , με τον τίτλο «αγγίζΩντας» στον πολυχώρο  MARIKA, Παλλάδος 4, στου Ψυρρή, με διάρκεια από 22 έως 27 Μαρτίου, ενώ τα εγκαίνια γίνονται αύριο Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

Η Υακίνθη Η. Στρατοπούλου, είναι μια νέα αυτοδίδακτη εικαστική δημιουργός, ενώ ταυτόχρονα γράφει ποίηση, εκφράζοντας έτσι διαμέσου των δυο αυτών τεχνών προσωπικές και κοινωνικές αναζητήσεις, σε μια ουσιώδη διαδικασία αυτογνωσίας αλλά και εξωστρέφειας. Η Υακίνθη έχει γεννηθεί στην Λαμία, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, σπούδασε στην Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται, ενώ παράλληλα ασχολείται με την ζωγραφική.

Η Υακίνθη Στρατοπούλου είναι καλλιτέχνης πολυμέσων που δουλεύει με μεγάλη ποικιλία υλικών, πειραματίζεται με πολλαπλές τεχνικές και χρώματα, προσπαθώντας να εκφράσει την ποιητική όψη της δημιουργίας και να αναδείξει την συναισθηματική καλλιτεχνική ιστορία μέσα από την περίληψη σχημάτων, μορφών και λέξεων.

Για τους φίλους στην Αθήνα και όχι μόνο, ας επισκεφθούν την έκθεση  στην οδό Παλλάδος σε έναν από τους πιο γραφικούς μικρούς δρόμους στου Ψυρρή, που σε πολλά του σημεία θυμίζει «παλιά Αθήνα».

Να αναφέρουμε επίσης ότι, πριν λίγες ημέρες η Υακίνθη Στρατοπούλου συμμετείχε με έργα της σε ομαδική Έκθεση ζωγραφικής στο OPBO Studio στον Πειραιά.

“Yakinthi pop up show at Marika «αγγίζΩντας» art exhibition”

Πολυχώρος  Μarika Tarts Athens, Παλλάδος 4, στου Ψυρρή, Αθήνα