Με τον Μ. Σαλμά συναντήθηκαν οι Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Με τον βουλευτή Αιτωλ/νίας της ΝΔ, κ. Μάριο Σαλμά συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία των Πρόεδρων εννέα τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Αγρινίου, οι οποίοι ζητούν από τον ΕΛΓΑ να καταγράψει άμεσα τις ζημιές από τον παγετό στα εσπεριδοειδή, ενώ στη συζήτηση παρενέβη μέσω skype, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Η συνάντηση με τον κ. Μ. Σαλμά έγινε στο Αγρίνιο, με τους Προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων να του εκθέτουν εμπεριστατωμένα όλες τις πτυχές των προβλημάτων που προέκυψαν από τον παγετό σε δενδρώδεις καλλιέργειες, κυρίως εσπεριδοειδών, αλλά και εκτιμώμενης απώλειας παραγωγής και ζήτησαν την παρέμβασή του ώστε να προωθηθούν τα αιτήματά τους για  την ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να προβεί σε ελέγχους για τις ζημιές που υπέστη το φυτικό κεφάλαιο και αποζημιώσεις.

Να σημειώσουμε ότι, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι, σύντομα θα υπάρξει σχετική ρύθμιση ώστε να μπορεί να επιτραπεί ο επανακαθορισμός των προϋποθέσεων που ήδη προβλέπονται στον κανονισμό του Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε.) ούτως ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν πιο γρήγορα οι παραγωγοί. Αναμένετε όπως είπε, να υπάρξει αλλαγή του περιορισμού του 30% ανά περιφερειακή ενότητα και μελετάται να μετατραπεί σε 30% του Δήμου ή της πληγείσας περιοχής.

Επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ανέφερε για την συνάντηση: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον βουλευτή του νομού μας κ. Μάριο Σαλμά, εκθέτοντάς του το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα εσπεριδοειδή λόγω του παγετού. Συμμετείχε παράλληλα στην συζήτηση, σε απευθείας σύνδεση, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών θα είναι άμεση».

Ο επαφές θα συνεχισθούν και τις επόμενες μέρες για την δικαίωση των αιτημάτων.