Συνεδριάζει την Τετάρτη (16/03) το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Οι επιπτώσεις που έχουν οι ανατιμήσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει την επόμενη Τετάρτη (16/03) και ώρα 14.00.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (Πανεπιστημιούπολη Πατρών, Ρίο), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Αντιμετώπιση της ακρίβειας, των ανατιμήσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία των νοικοκυριών, των ΜΜ επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας.

(εισηγητής: Επικεφαλής της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Κατσιφάρας Απόστολος

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος προβολής πολιτιστικών και τουριστικών πόρων/μνημείων και διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του Άξονα Κατάκολου-Αρχαίας Ολυμπίας».

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος Βασίλειος)

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση υπογραφής σύμβασης για τη Σύσταση Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (ESCROW ACCOUNT) για τη δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ».

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Ζαΐμης Φωκίων)

ΘΕΜΑ 4ο: Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/Π.Ε. Αχαΐας, για τη συγκρότηση της Επιτροπής του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. 2123/36/19-10-2001 (ΦΕΚ 1438/Β’/01) Απόφασης του ΥΕΝ, για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων, στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, για το έτος 2022.

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Μπονάνος Χαράλαμπος)

ΘΕΜΑ 5ο: Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/Π.Ε. Αχαΐας, για τη συγκρότηση της Επιτροπής του άρθρου 35 του υπ’ αριθμ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένος (ΦΕΚ 444/Β’/1999), όπως τροποποιήθηκε με την Αριθ. 2133.1/39328/2018 Υπ. Απόφαση (1929 Β’), για να εξετάσει περιπτώσεις όπως ο καθορισμός ορίων κατοικημένων περιοχών, η χορήγηση άδειας εκμίσθωσης Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, η οριοθέτηση διαύλων κλπ. σε περιοχές αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για το 2022.

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Μπονάνος Χαράλαμπος)

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση ένταξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Υπηρεσία ΔΙΑΣ Portal.

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Φίλιας Ανδρέας)

ΘΕΜΑ 7ο: Ενημέρωση επί της υπ’ αρ. 1599/2021 (ΑΔΑ: ΨΡ0Η7Λ6-ΛΓ1) απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί έγκρισης της τριμηνιαίας έκθεσης για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 3ο τρίμηνο έτους 2021.

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Φίλιας Ανδρέας, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Π.Δ.Ε.)

ΘΕΜΑ 8ο: Ενημέρωση επί της υπ’ αρ. 39/2022 (ΑΔΑ: ΡΡΗΠ7Λ6-Ρ12) απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί έγκρισης της τριμηνιαίας έκθεσης για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 4ο τρίμηνο έτους 2021.

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Φίλιας Ανδρέας, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Π.Δ.Ε.)

ΘΕΜΑ 9ο: Επικύρωση πρακτικών 17ης - 22ης έτους 2021 και 01ης - 05ης έτους 2022 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί live streaming, μέσω του συνδέσμου:

https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-11504