Επαφές με Σπ. Λιβανό και Θ. Παπαθάναση, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Συνεχίστηκαν οι επαφές των Προέδρων τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής μας και χθες (4/03/22) συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον κ. Σπήλιο Λίβανο και κατόπιν συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτ/νίας κ. Θανάση  Παπαθανάση, με κύριο θέμα την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για τις μεγάλες ζημιές από τον παγετό που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες εσπεριδοειδών.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Αγρινίου Δημήτρης Αναστασίου ανέφερε συγκεκριμένα:

«Συνεχίζοντας, την προσπάθεια μας για ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ, σήμερα ήρθαμε σε επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λίβανο, γνωστοποιώντας του το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ενώ ο ίδιος μας υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει με συντονισμένες προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος. Στην συνέχεια συναντηθήκαμε με τον κ. Θανάση  Παπαθανάση ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό μας στην αντιμετώπιση του όλου θέματος. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα  και με άλλους παράγοντες του τόπου μας».

Ο κ. Σπήλιος Λιβανός, ανέφερε σχετικά:

«Για τα σοβαρά προβλήματα και τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών στον κάμπο Αγρινίου από τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά το διήμερο 25-26 Ιανουαρίου 2022 συζητήσαμε σήμερα με 7 Προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Αγρινίου.

Από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών του κάμπου Αγρινίου με δυσμενή αποτελέσματα τόσο  για τους ίδιους τους παραγωγούς όσο και για την τοπική κοινωνία.

Όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζω να βρίσκομαι στο πλευρό των τοπικών παραγωγών και αγροτών και τους στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.

Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με κοινές και συντονισμένες προσπάθειές για την επίλυση του προβλήματος και την οικονομική στήριξη των πληγέντων παραγωγών.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση και τη συνεργασία τους Προέδρους που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη και  συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο Καλυβίων κ. Αναστασίου Δημήτριο, Αγγελοκάστρου κ. Κουτούμπα Παναγιώτη, Δοκιμίου κ. Στεφανάτο Δημήτριο, Λεπενούς κ. Σταμάτη Κωνσταντίνο, Στράτου κ. Γιάγκα Γεώργιο, Οχθίων κ. Αδάμο Χρήστο και Γουριώτισσας, κ. Καλογεράκη Δημήτριο».