Ευχές από την ομογένεια για το Νέο Έτος

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Τις ευχές τους για το Νέο Έτος 2022 για το πώς εορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αλλά και το πώς που βιώνουν την κατάσταση στις χώρες που διαμένουν λόγω των μέτρων για τον covid-19, μας μεταφέρουν με μηνύματά τους Καλυβιώτες ομογενείς μας. Διαβάστε περισσότερα:

Μίμης και Ειρήνη Δρακοπούλου, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Τα Χριστούγεννα στην Νέα Υόρκη είναι μια ιδιαίτερη στιγμή του χρόνου, υπάρχει κάτι το μαγικό και ονειρικό. Το χριστουγεννιάτικο ¨πνεύμα¨ είναι παντού, με τους φωτισμένους δρόμους, τις στολισμένες βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, τα φωταγωγημένα σπίτια, τα κονσέρτα και τα θεάματα του Μπρόντγουεϊ να δημιουργούν φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Ιδίως στο Μανχάταν, από την μέρα που ανάβουν τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Κέντρο Ροκφέλερ, μέχρι 7 Ιανουαρίου, όλη η πόλη γιορτάζει . Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται καθημερινά το Κέντρο Ροκφέλερ για να  φωτογραφηθούν στο δέντρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τέλεσε την εσπέρα της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου, την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Νέας Υόρκης,  με τήρηση των προληπτικών μέτρων για την πανδημία.

Η πανδημία του κορονοϊού, η οποία επισκίασε τα πάντα το 2021, θα έλεγα ότι ήταν η κύρια αιτία μιας πολυτάραχης και δύσκολης χρονιάς για όλη την Ελληνική ομογένεια, που την ¨σημάδεψε¨, όπως και ολόκληρη την υφήλιο. Δεκάδες γνωστοί ομογενείς έχασαν την ζωή τους μετά από σκληρή μάχη με την covid -19.

Ελληνικές Κοινότητες, πολιτικοί και επιφανή μέλη της ομογένειας, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα κύμα έμπρακτης αλληλοσυμπαράστασης  μπροστά στη μεγάλη υγειονομική απειλή, την ώρα που, όπως ήταν αναμενόμενο, όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις της χρονιάς ακυρώθηκαν. Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά ο κόσμος ζει κάτω από την σκιά του κορονοϊού, με τις μάσκες να είναι υποχρεωτικές παντού.

Εύχομαι να είναι Ευτυχισμένο το 2022! Η φλόγα της αγάπης να καίει για να ζεστάνει και να μαλακώνει τις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Υγεία, ελπίδα και καλή ευλογημένη χρόνια σε όλους!

 

Γεωργία Φ. Αντωνοπούλου, Μεχάνισμπουργκ Πενσυλβάνια, ΗΠΑ

«Χρόνε που φεύγεις και περνάς  

Πάρε καημούς και πόνους                                                                                                                 

Και άσε μόνο την χαρά για τους καινούργιους χρόνους!!!»

Μένω στο Μεχάνισμπουργκ, στην Αμερική, η κατάσταση που επικρατεί εδώ λόγω κορονοϊού δεν είναι και τόσο καλή, χθες πέθαναν 308 άτομα.  Τα μέτρα εδώ δεν είναι πολύ περιορισμένα, πηγαίνουμε παντού χωρίς να φοράμε μάσκα και ας ελπίσουμε με την βοήθεια του Θεού να φύγει αυτό το μικρόβιο… Σας εύχομαι εγώ και η οικογένειά μου από τα βάθη της καρδιά μας, ο καινούργιος χρόνος να μας φέρει Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Ελπίδα, Χαρούμενες στιγμές και πολλές πολλές χαρές !!!!

 

Σπύρος Γ. Τσακτσίρας, Στουτγκάρδη, Γερμανία

Γεια σας και χρόνια πολλά με υγεία και χαρά εύχομαι για το 2022! Σε ευχαριστώ πολύ, για το βήμα που μου δίνεις, μέσω της ιστοσελίδας του χωριού μας να στείλω και εγώ τις ευχές μου. Θα ήθελα λοιπόν να ευχηθώ από την Στουτγκάρδη όπου βρίσκομαι και εργάζομαι ως Σεφ Μαγειρικής σε γερμανικό εστιατόριο, υγεία,  αγάπη, χαρά σε όλους τους αναγνώστες και τους  συμπατριώτες μου που βρίσκονται είτε στον γενέθλιο τόπο μας, τα Καλύβια Αγρινίου, είτε στο εξωτερικό. Στην Γερμανία ζω και εργάζομαι από τον Αύγουστο του 2016.

Όπως ήδη γνωρίζουμε εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια τώρα, η ζωή μας λόγω της νέας πανδημίας του κορονοϊού, έχει αλλάξει παγκοσμίως. Έτσι και εδώ στην Γερμανία όπου ζω, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παίρνει και ρίχνει στη μάχη κατά της πανδημίας πιο σκληρά  μέτρα, όπως ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα 27.12.2021 στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης όπου ζω, άρχισαν να εφαρμόζονται νέα μέτρα. Όπως υποχρεωτική μάσκα ΚΝ95 σε όλους όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε εργαζόμενους και πελάτες σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες.  

Υποχρεωτικό ράπιντ τεστ για ανεμβολίαστους καθώς και για εμβολιασμένους των οποίων η δεύτερη δόση του εμβολίου έχει περάσει πάνω από  3 μήνες. Η εστίαση θα λειτουργεί μέχρι και τις 22:30 το βράδυ. Συγκέντρωση μέχρι και 10 άτομα. Ακόμη συζητιέται η ψήφιση νόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στα αεροδρόμια ο έλεγχος είναι πολύ αυστηρός κατά την είσοδο και έξοδο των επιβατών. Απαραίτητα δικαιολογητικά ,εμβολιασμού, νόσησης, μάσκα κτλ.

Ακόμη συζητιέται για τα σχολεία η επιστροφή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών από το σπίτι, καθώς και για χιλιάδες εργαζόμενους σε πολλές εταιρείες. Και αυτό γιατί υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από την μετάλλαξη "Όμικρον".

Κλείνοντας το κείμενο, εύχομαι το 2022 να σημάνει την αρχή του τέλους για την πανδημία του κορονοϊού και η ζωή μας να γυρίσει πάλι σε κανονικούς ρυθμούς. Στέλνω τις ευχές μου για ένα υγιές, χαρούμενο και δημιουργικό 2022. Με αγάπη και αισιοδοξία!!

Καλή αντάμωση!!!