Μηνύματα για το Νέο Έτος από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Οι πολιτικοί εκπρόσωποί μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άκουσαν σήμερα τα κάλαντα, επισκέφθηκαν κοινωφελή φιλανθρωπικά ιδρύματα και δομές και μας στέλνουν τις ευχές τους για το Νέο Έτος 2022!

Στο μήνυμά του ενόψει του νέου έτους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Ένας δύσκολος χρόνος τελειώνει.

Ένας χρόνος, που αφήνει πάνω σε όλους μας το βαρύ αποτύπωμα της πανδημίας, με την κοινωνία μας σε κατάσταση διαρκούς άμυνας και συναγερμού.

Ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα όμως, όλο αυτόν τον χρόνο κληθήκαμε να δώσουμε σκληρές μάχες με πολλαπλές κρίσεις – και πέραν της πανδημίας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δώσαμε όλες αυτές τις μάχες, στο πλευρό των συμπολιτών μας, στην πρώτη γραμμή κάθε ανάγκης. Και βέβαια, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όπου και όποτε απαιτηθεί.

Παράλληλα όμως, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, για μία Δυτική Ελλάδα που θα ξεπεράσει οριστικά και αμετάκλητα τα «πέτρινα χρόνια» και που θα έχει τη δύναμη να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρίες και τις αγωνίες σε προσδοκίες.

Σήμερα, ωστόσο, που βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας χρονιάς και με τις ελπίδες που κάθε τι «νέο» δημιουργεί, νομίζω ότι αυτό που πάνω απ’ όλα πρέπει να επιβεβαιώσουμε, είναι ότι η μεγαλύτερη περιουσία της κοινωνίας μας είναι οι άυλες, διαχρονικές αρχές και αξίες.

Το 2022 ας φέρει λοιπόν σε όλες και όλους, χαμόγελο, υγεία, αγάπη και ανθρωπιά.

Αυτά είναι τα μόνα «εφόδια» που χρειαζόμαστε.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι στο χέρι μας.

Καλή Χρονιά!»

 

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αγρινίου. 

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε Καλή Χρονιά στους μουσικούς της Φιλαρμονικής: «Εύχομαι σε όλους τους Αγρινιώτες, το 2022, να φέρει υγεία, ευτυχία, δύναμη και δημιουργικότητα. Εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να είναι  έτος ελπίδας και ενότητας με αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να ξανακερδίσουμε την ζωή μας. Χρόνια Πολλά ».

 

Ευχές του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου για τη νέα χρονιά:

«Αποχαιρετούμε μια χρονιά κατά την οποία δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας. Βρεθήκαμε σε περιδίνηση γεγονότων που έσπειραν αμφιβολίες και φόβο στην καρδιά μας.

Ακόμη και τότε, όμως, δεν εγκαταλείψαμε όλα εκείνα που σφυρηλατούν την ταυτότητα μας.

Δεν σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε εκείνους που κέρδισαν την εμπιστοσύνη μας. Να τιμούμε εκείνους που αξίζουν τον θαυμασμό μας.

Να ευγνωμονούμε όσους εμπνέουν με τη δύναμη τους.

Με θάρρος συνεχίσαμε να προχωρούμε αναγνωρίζοντας όλες τις αξίες που δικαίωσε ο χρόνος.

Είμαι βέβαιος ότι, το 2022, θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά με ελπίδα .

Εύχομαι μια καλύτερη χρονιά με υγεία και αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά».

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά επισκέφθηκε κοινωνικές δομές της Αιτωλοακαρνανίας

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά, διανεμήθηκαν σήμερα Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, γεύματα αγάπης σε κοινωνικές δομές της Περιφερειακής  Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα η διανομή των γευμάτων έγινε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη στις μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων Σελίβειο Μεσολογγίου και Γηροκομείο Αγρινίου, καθώς και τις δομές της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα».

Σε δήλωσή της η Μαρία Σαλμά ανέφερε: «Η σημερινή διανομή των γευμάτων αγάπης, είναι μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης και υποστήριξης στους περισσότερο ευάλωτους συνανθρώπους μας. Βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία. Στεκόμαστε δίπλα τους ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις κοινωνικές δομές με κάθε τρόπο και παρέμβαση. Εύχομαι ολόψυχα ο Νέος Χρόνος που ανατέλλει σε λίγες ώρες, να φέρει σε όλους υγεία και εκπλήρωση κάθε προσδοκίας. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά».

 

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο μπορείς» Χριστίνα Σταρακά στο εορταστικό μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

Μια δύσκολη χρονιά φτάνει στο τέλος της. Μια χρονιά δοκιμασιών και προκλήσεων, μια χρονιά αμφισβητήσεων. Μία χρονιά γεμάτη διαρκείς, μοναχικές και άνισες μάχες, με πολλές και άδικες απώλειες, που μας έκανε όμως πιο δυνατούς , μας δίδαξε την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνείδηση και ανέδειξε την προτεραιότητα στην αξία της ανθρώπινης υγείας ως υπέρτατου αγαθού.

Με εφόδια πλέον την υπομονή και την επιμονή, την ελπίδα, την αισιοδοξία και την αλληλεγγύη, ξεκινάμε το ταξίδι στο νέο έτος, το “2022”.

Είμαι σίγουρη πως, με προσεχτικά και σταθερά βήματα θα προχωρήσουμε μπροστά και θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, ακολουθώντας ο καθ’ ένας μας τον δρόμο της ανθρωπιάς, της δημιουργίας, της ευτυχίας και τον ονείρων του.

Εύχομαι σε όλους και όλες Καλή και Δημιουργική Χρονιά με υγεία, χαρά και πολλή αγάπη.