Η Φωτογραφική Ομάδα Αιτωλικού στην αρχαία Στράτο

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Τα μέλη της δραστήριας Φωτογραφικής Ομάδας Αιτωλικού επισκέφθηκε την Κυριακή (21/11) την Αρχαία Στράτο, την ομώνυμη τεχνητή λίμνη και το χωριό Σπολάϊτα, με σκοπό να φωτογραφίσουν τα αρχαία μνημεία και τα πανέμορφα τοπία της περιοχής.

Μάλιστα πάνω στα ερείπια των κιόνων του Ναού του Στρατίου Διός οι φωτογράφοι σχημάτισαν έναν αρχαίο Χορό, όπως συνέβαινε στις παραστάσεις του αρχαίου θεατρικού δράματος. Φωτογράφισαν επίσης το αρχαίο θέατρο Στράτου, τον Αϊ Γιάννη Ριγανά Σπολάϊτας, και τα κοντινά λιμναία τοπία.

Το Φωτογραφικό Τμήμα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό», δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014. Στο τμήμα διδάσκει την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, ο φωτογράφος κ. Γιάννης Ρουσσόπουλος, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δίδαξαν οι φωτογράφοι, Γιάννης Τσαλαφούτας, καθώς επίσης και ο φωτογράφος Παρασκευάς Κατσαντώνης. Περιοδικά το τμήμα επισκέπτονται φωτογράφοι, οι οποίοι με ειδικά σεμινάρια εμπλουτίζουν τις δράσεις της ομάδας Φωτογραφίας.

Σκοπός του φωτογραφικού τμήματος είναι ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου μας και η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από την καλλιτεχνική και πρακτική οπτική του κάθε μέλους καθώς και η ανάπτυξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των μελών του.

Η πρώτη έκθεση του τμήματος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου στο Αιτωλικό και είχε τίτλο "Ανθρώπου Κτίση", ενώ η δεύτερη ομαδική έκθεση του τμήματος με τίτλο "Εκ Φωτός" πραγματοποιήθηκε στο Αιτωλικό και φιλοξενήθηκε στο Μεσολόγγι. Επίσης το 2017 η τρίτη ομαδική έκθεση του τμήματος είχε τίτλο "Αντανακλάσεις".

Το Φωτογραφικό Τμήμα του Συλλόγου, έχει εστιάσει στην ανάγκη ύπαρξης μιας ανοικτής φωτογραφικής ομάδας, στην οποία όλοι όσοι συμμετέχουν θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν αποτυπώνοντας φωτογραφικά τις οπτικές τους "εντυπώσεις". Η Φωτογραφική Λέσχη Αιτωλικού - μετεξέλιξη του Φωτογραφικού Τμήματος, λειτουργεί ως ομάδα δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων των μελών της πάνω στην φωτογραφία και βεβαίως θα συνεχίσει να προσκαλεί περιοδικά, φωτογράφους οι οποίοι θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους, θα προβάλλονται ταινίες και ντοκιμαντέρ για την τέχνη της Φωτογραφίας, θα οργανώνονται φωτογραφικές βόλτες και φυσικά τα μέλη θα εκθέτουν την φωτογραφική τους δουλειά!

Το Φωτογραφικό Τμήμα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό», προσκαλεί όποιον-α ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας. Οι εγγραφές είναι δωρεάν!

Τηλ. επικοινωνίας - ενημέρωση: 6972812941 και στο

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.