Κώστας Παππάς: Προβάλλει τον θρησκευτικό πλούτο του τόπου μας

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Πολύ ωραίες φωτογραφίες, κυρίως από το εσωτερικό του ναού του Αγίου Νικολάου Καλυβίων, αποτύπωσε με την κάμερά του ο συμπατριώτης μας Κώστας Παππάς, φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας Ιωαννίνων, ο οποίος με αγάπη και θρησκευτική ευλάβεια αναδεικνύει μέσω του διαδικτύου τις ιερές μονές, τις εκκλησίες και τα εξωκλήσια της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο!

Πρόσφατα λοιπόν επισκέφθηκε τα Καλύβια Αγρινίου και φωτογράφισε τον Ι.Ν. Άγιου Νικόλαου, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για κάποιες τοιχογραφίες παλιές, ενώ του έκανε εντύπωση ο τρόπος αναπαράστασης στην τοιχογραφία της Σταύρωσης.

Όπως μας επισημαίνει ο Κώστας Παππάς, σκοπός της ερασιτεχνικής αυτής προσπάθειας είναι η ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου του νομού αλλά και της Ελλάδας και τελευταία έχει δημιουργήσει κανάλι στο Youtube, το Orthodoxy Ancienty Nature History, όπου εκεί παρουσιάζει εικόνες και ιστορικά στοιχεία για ιερά προσκυνήματα και ναούς!

Εκκλησίες του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, της Ναυπακτίας, του Αγγελοκάστρου, του Δοκιμίου, της Μεγ. Χώρας των Οχθίων, προσκυνήματα από το Ξηρόμερο, την Μακρυνεία, καθώς και από άλλες περιοχές της πατρίδας μας, αλλά και του εξωτερικού. Υπάρχουν εκκλησίες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου μας, εκκλησίες παλιές που ¨μετρούν¨ αιώνες και διαθέτουν πλούσιο και ενδιαφέροντα διάκοσμο, εκκλησίες που χτίστηκαν με δωρεές ευσεβών χριστιανών οι οποίοι τις υπηρέτησαν ως το τέλος της ζωής, υπάρχουν ναοί ανακαινισμένοι ή κτίσθηκαν τα τελευταία χρόνια, τέλος υπάρχουν, μικρά ξωκλήσια και προσκυνητάρια, που χτίστηκαν από τους ξωμάχους για να μπορούν να εκπληρώνουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα.

Ένας νέος άνθρωπος, ο Αγρινιώτης, Κώστας Παππάς, με ανιδιοτελή τρόπο, κάνει ένα σπουδαίο και σημαντικό έργο καταγραφής και ανάδειξης του θρησκευτικού πλούτου του νομού μας, μια προσπάθεια την οποία όπως λέει θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον.

Επισκεφθείτε το κανάλι, πατώντας στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UClhHe3uPOyvpb4UlAKnez3Q/videos

Ο Αγρινιώτης, Κώστας Παππάς, κάνει ένα σπουδαίο και σημαντικό έργο καταγραφής και ανάδειξης του θρησκευτικού πλούτου του νομού μας!