Ευδοκία Ι. Κακαζιώτη: Η ορκομωσία της στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ορκίσθηκαν την Παρασκευή 12/11 στο Διδυμότειχο Έβρου μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους, οι επιτυχόντες στο Τμήμα της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, μεταξύ αυτών και η πρωτοετής δόκιμος, Ευδοκία Ι. Κακαζιώτη από τα Καλύβια Αγρινίου.

Η ορκωμοσία έγινε με κάθε επισημότητα και παρέστησαν οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, ο Γενικός Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας, συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων.

Μεγάλη βέβαια ήταν η χαρά και η υπερηφάνεια  για την οικογένεια του Γιάννη και της Κωνσταντίνας Κακαζιώτη, που ταξίδεψαν από τα Καλύβια Αγρινίου μέχρι το ακριτικό Διδυμότειχο για να δουν από κοντά την ορκομωσία της κόρης τους Ευδοκίας!

Η Ευδοκία Κακαζιώτη μας περιγράφει αυτή την σημαντική μέρα: «Ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου γιατί τοτε ένιωσα πραγματικά υπερηφάνεια που έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα και που κατάφερα να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Ειδικά η στιγμή του όρκου μας ήταν ξεχωριστή και θα μου μείνει χαραγμένη στην καρδιά, γιατί από εκείνη την ώρα εντάχθηκα στην Ελληνική Αστυνομία και νοιώθω έτοιμη να υπηρετώ για πάντα την πατρίδα μου!

Και στη συνέχεια μας είπε για την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση που ακολουθεί στο πρόγραμμα της Σχολής:

«Ακόμη ονομάζομαι πρωτοετής Δόκιμος Αστυφύλακας και θα βρίσκομαι στο Διδυμότειχο για 3 εξάμηνα, για την θεωρητική εκπαίδευση, και τα καλοκαίρια θα κάνω την πρακτική μου στα νησιά, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ονομασία μου ως Αστυφύλακας.

Τώρα που ολοκληρώσαμε την στρατιωτική εκπαίδευση ξεκινάνε τα κανονικά μαθήματα: τα νομικά και τα αστυνομικά, καθώς και η οπλοτεχνική, η αυτοάμυνα και η αυτοπροστασία. Ήδη έχω ρίξει τις πρώτες μου βολές με G3A3 και με mp5.»

Να υπογραμμίσουμε ότι, στο πλαίσιο της αποστολής του, το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμότειχου προσφέρει επιστημονική μόρφωση και επιχειρησιακή κατάρτιση στα υποψήφια, προς ένταξη στο δυναμικό της, μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ευχόμαστε στην Ευδοκία Ι. Κακαζιώτη καλή συνέχεια στις σπουδές της και καλή σταδιοδρομία στην Ελληνική Αστυνομία!