Μέγας Εσπερινός τελέσθηκε στον Άγιο Δημήτριο Πλατάνου Καλυβίων

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Με σεβασμό και ευλάβεια τελέσθηκε το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον Πλάτανο Καλυβίων, παραμονή της μεγάλης εορτής με την παρουσία αρκετών πιστών, σε μια βαθιά θρησκευτική και κατανυκτική ατμόσφαιρα!

Τον Εσπερινό τελέσε ο π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, ενώ αύριο Τρίτη στις 7 το πρωί, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, για την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Ο βίος και κυρίως το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου, αποτελεί για κάθε Χριστιανό, στοιχείο που πρέπει να εισχωρήσει στα βιώματα του, αποτελώντας παράδειγμα υπομονής και γενναιότητας στις μεγάλες λύπες μας, στις στενοχώριες, στις αρρώστιες, στις περιστάσεις όπου μας πνίγει ο σύγχρονος ειδωλολάτρης της εξουσίας και του χρήματος, καθώς όσο και αν φαίνεται πως ο Θεός ανέχεται καμιά φορά το άδικο και το στραβό, είναι δίκαιος, και κυρίως έχει την μέριμνά Του για τον κόσμο.

Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου (χος γ’)

«Μγαν ερατο ν τος κινδνοις, σ πρμαχον οκουμνη, θλοφρε τ θνη τροπομενον. ς ον Λυαου καθελες τν παρσιν, ν τ σταδίῳ θαρρνας τν Νστορα, οτως γιε, Μεγαλομρτυς Δημτριε, Χριστν τν Θεν κτευε, δωρσασθαι μν τ μγα λεος».