Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στα Καλύβια

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τελέσθηκε σήμερα Κυριακή, ημέρα εορτασμού των Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων, παρουσία πλήθος πιστών.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Σιλουανός Ψιλλιάς, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, εφημέριος του ναού και ο διάκος Ιωάννης Γκιάφης, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, κηρύσσοντας τον θείο λόγο προς το Χριστεπώνυμο πλήθος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανέβουν οι άνθρωποι πνευματικά, να νικήσουν τον ¨θάνατο¨ της ψυχής, να αφήσουν και να διώξουν από μέσα τους τον ¨παλιό¨ άνθρωπο ώστε να προσφέρουν τον εαυτό τους στον Θεάνθρωπο για να βιώσουν τη Θεία Χάρη του. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι, η εποχή μας απαιτεί όχι μόνο να σώσουμε το σώμα μας από ασθένειες αλλά και να έρθουμε κοντά στο αληθινό φως της πίστης και της ελπίδας.

Κατόπιν πολλοί πιστοί που παρακολούθησαν την Κυριακάτικη Ακολουθία, έλαβαν τις ευχές και τις ευλογίες του σεβαστού Ποιμενάρχου μας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, πρόσφερε καφέ και ροφήματα, προς τον Μητροπολίτη και την ακολουθία του, σε τοπικό καφενείο του χωριού μας.