Agrinio Raceway: Αναβάθμιση αγωνιστικής πίστας Dragster, στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Εργασίες τεχνικών βελτιώσεων και αναβάθμισης προδιαγραφών, πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στις αγωνιστικές εγκαταστάσεις του «Agrinio Raceway» στο στρατιωτικό Αεροδρομίου Αγρινίου, προκειμένου να διαμορφωθεί σε καθαρόαιμη πίστα αυτοκινήτων και μηχανών Dragster στην Ελλάδα, υιοθετώντας παράλληλα τους επίσημους κανονισμούς FIA και FIM 2021.

Επίσημα οι ¨πύλες του «Agrinio Raceway» ετοιμάζονται να ανοίξουν και να υποδεχτούν αθλητές και κοινό στις 3, 4, & 5 Σεπτεμβρίου 2021 ¨για τον 3ο γύρο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Dragster αυτοκινήτων και τον 2ο αγώνα κυπέλου μηχανών (moto).

Κόποι και προσπάθειες ετών αναβάθμισαν την πίστα του Αγρινίου, στο αεροδρόμιο που είναι πολύ κοντά στον Πλάτανο Καλυβίων, με μοναδικό στόχο ένα καλύτερο μηχανοκίνητο αύριο. Η πίστα υπάγεται στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και απέχει από την Αθήνα 290 χλμ. και από την Θεσσαλονίκη 390 χλμ.

Οι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην αγωνιστική πίστα του Agrinio Raceway είναι:

- Το ύψος του τοιχίου ανέρχεται στα 94cm και το μήκος αυτού στα 1100m, γεγονός που το καθιστά από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

- Οι εξέδρες των θεατών βρίσκονται στα 12m απόσταση από το τοιχίο της πίστας, ενώ έχει τοποθετηθεί ένα επιπλέον δεύτερο, 100m μήκους, στο οποίο προστέθηκαν προστατευτικά κάγκελα ύψους 2,10m.

Η συνέχεια μέχρι τον αγώνα αλλά και μετά από αυτόν, έχει βάψιμο κάθετης γραμμής τερματισμού, βάψιμο και τοποθέτηση κερκίδων, κάγκελα οριοθέτησης θεατών, βάψιμο όλα τα τοιχία, μετρήσεις μηχανικού για τις αποστάσεις των φωτοκυττάρων και των κλίσεων της πίστας, κερκίδα VIP, στρώσιμο με ασφαλτική κόλλα τις επιστροφές των οχημάτων στα πιτ για μείωση των χαλικιών, υδραυλική εγκατάσταση με βρύσες για τα πιτ, επί πλέον κερκίδες και σκίαση τους και άλλα πολλά.

- Οι εργασίες προχωράνε εντατικά προκειμένου να είναι έτοιμα όλα για τον αγώνα που ακολουθεί αρχές Σπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του «Agrinio Raceway», αυτή είναι πρώτη φάση αναβάθμισης της πίστας και θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα προκειμένου να εδραιωθεί στο ευρωπαίο στερέωμα Dragster ως πίστα πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο.

Κόποι και προσπάθειες ετών αναβάθμισαν την πίστα του Αγρινίου με μοναδικό στόχο ένα καλύτερο μηχανοκίνητο αύριο. Επίσης οι διοργανωτές ευχαριστούν το έμψυχο δυναμικό που ανελλιπώς στηρίζει και βοηθάει προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Αγρινίου, τις Ομοσπονδίες ΟΜΑΕ, ΑΜΟΤΟΕ, τους χορηγούς που στηρίζουν τις προσπάθειες όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς επίσης και το έμψυχο δυναμικό το οποίο καθημερινά συμβάλει καταλυτικά ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εργασίες στο «Agrinio Raceway».