Το ΤΟΕΒ Καλυβίων συμμετέχει στις Ενεργειακές Κοινότητες

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Με προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Καλυβίων η οποία μας γνωστοποιήθηκε, ενημερώνει ότι είχε εγκριθεί ομόφωνα, μετά από ειδική συνεδρίαση, να συμμετάσχει στην δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με εταίρους μεταξύ άλλων φορέων, τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της περιφέρειας.

Το σχετικό πρακτικό (98/13-07-2020) του ΤΟΕΒ ανέφερε συγκεκριμένα:

Στα Καλύβια σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:00 συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητήσουν το πιο κάτω θέμα:1) « Συμμετοχή σε Ενεργειακές Κοινότητες»

Επί του θέματος, ο Πρόεδρος κάνει γνωστό στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, όπου και ενημερωθήκαμε ότι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προτίθεται να προχωρήσει την διαδικασία δημιουργίας και λειτουργίας ενεργειακών κοινοτήτων εντός των ορίων της.

Το συμβούλιο έπειτα από συζήτηση αποφασίζει και ψηφίζει ομόφωνα ότι επιθυμούμε εξ ολοκλήρου την συμμετοχή του ΤΟΕΒ Καλυβίων στις Ενεργειακές Κοινότητες.

Να θυμίσουμε ότι, πρόσφατα, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης παρουσιάζοντας το σχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες είχε αναφέρει τα εξής:  

«H Δυτική Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της πράσινης ανάπτυξης με εταίρους τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και Δήμους, Εταιρείες Ύδρευσης και άλλους τοπικούς φορείς.

Εκμεταλλευόμαστε το θεσμικό πλαίσιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες που υπάρχει από το 2018 και το οποίο θεωρούμε ότι είναι πλέον ώριμο και πιο κατανοητό σε όλους. Δημιουργούμε επτά Ενεργειακές Κοινότητες.

Οι τρεις αφορούν 26 ΤΟΕΒ και 2 ΓΟΕΒ της Δυτικής Ελλάδας με ενεργειακές ανάγκες 52.050 KW. Και οι άλλες τέσσερις, αφορούν στην παρούσα φάση, 11 δήμους, 4 εταιρείες ύδρευσης και άλλα 9 νομικά πρόσωπα που έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεση να συμμετέχουν στην προσπάθεια, με συνολικές ανάγκες 66.050 KW.

Το σχέδιο που επεξεργαζόμαστε αφορά περίπου 40 φορείς τους τόπου μας και επηρεάζει περισσότερους από 300.000 πολίτες σε 11 δήμους της Περιφέρειάς μας, εκ των οποίων οι 140.000 περίπου είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες».