Καθαρισμοί σε "αυτοσχέδιους" σκουπιδότοπους...

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Αποκομιδή σκουπιδιών και μπαζών που ήταν πεταμένα ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία του χωριού μας, πραγματοποίησε σήμερα συνεργείο του τομέα Καθαριότητας του δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλυβίων.

Είναι γεγονός ότι, κάποιοι συμπολίτες μας δεν κατανοούν ότι, η εναπόθεση σκουπιδιών πρέπει να γίνεται στους ειδικούς κάδους και επίπλέον ότι, μπάζα, βαρέα οικιακά έπιπλα ή συσκευές, δεν πρέπει να αφήνονται πεταμένα σε αυτοσχέδιες χωματερές και στο περιβάλλον. Η Κοινότητα Καλυβίων ενημερώνει τους κατοίκους ότι, σε περιπτώσεις που υπάρχουν αντικείμενα μεγάλου μεγέθους, να επικοινωνούν με την Κοινότητα ή με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ώστε να γίνεται προγραμματισμένα και συντονισμένα η απομάκρυνσή τους.

Ο Πρόεδρος Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου σε δήλωση του ανέφερε:

«Η παιδεία και η υπευθυνότητα για κάποιους είναι άγνωστες λέξεις. Για άλλη μια φορά η υπηρεσία καθαρισμού του δήμου μας μετά από σχετικό αίτημα, μας έστειλε τα μηχανήματά της και καθαρίσαμε σκουπιδότοπους που δημιουργούν κάποιοι όπου βρουν. Στην συνέχεια μετά από συνεννόηση με κάτοικους κάναμε αποκομιδή  βαρέων αντικειμένων από διάφορα σημεία του χωριού μας. Ελπίζω να μην ξαναδημιουργηθούν  παρόμοια  φαινόμενα. Σεβασμός στο περιβάλλον».