Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι στην λίμνη Στράτου (1-4/07)

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι διοργανώνει την κορυφαία Εθνική διοργάνωση της χρονιάς, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Θαλασσίου Σκι Ανδρών – Γυναικών, Νέων & Seniors, στο Προπονητικό Κέντρο Θαλασσίου Σκι στην Λίμνη Στράτου, κοντά στο Αγρίνιο, από την Πέμπτη 1 Ιουλίου και ώρα 15:00 μ.μ. έως και την Κυριακή 4 Ιουλίου και ώρα 14:00 μ.μ.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλοί αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία ολόκληρης της χώρας και από την Κυπριακή Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι.

Την Κυριακή στις 4/7 θα ακολουθήσει η τελετή της απονομής και ώρα 14:00 μ.μ.

Αγώνας σκι από το ΝΟ Βουλιαγμένης

Επίσης με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου στη Λίμνη Στράτου, στο Αγρίνιο. Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης αναβίωσε μετά από μια πολυετή παύση, τον διεθνή αγώνα θαλασσίου σκι «Νικόλ Βερυκίου 2021» για πρώτη φορά στο Αγρίνιο.

Ένα διήμερο με άψογη διοργάνωση και επιμέτρηση ranking list, που πραγματοποιήθηκε μετά από 7 χρόνια. Πρόκειται για αγώνα τριάθλου που λάμβανε χώρα στη λίμνη Καϊάφα στο παρελθόν, λόγω των υψηλών απαιτήσεων από πλευράς συνθηκών νερού και στίβου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργήσει το προπονητικό κέντρο της αγωνιστικής ομάδας θαλασσίου σκι στην Λίμνη Στράτου. Αξιοποιώντας την ευκαιρία της εμπειρίας του στο συγκεκριμένο χώρο, διοργάνωσε τους αγώνες «Νικόλ Βερυκίου» που βρισκόταν σε αναμονή, λόγω έλλειψης κατάλληλου στίβου.

Το άθλημα του κλασσικού θαλάσσιου σκι, ένα από τα πιο θεαματικά αθλήματα, αποτελείται από τρία αγωνίσματα:

Σλάλομ

Ο αθλητής/τρια στο αγώνισμα του σλάλομ προσπαθεί να ολοκληρώσει 6 στροφές γύρω από τις μπάλες του στίβου. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται μετά από κάθε επιτυχημένο πέρασμα του αθλητή, με την αύξηση της ταχύτητας του σκάφους έως την ανώτατη ταχύτητα των 58 χλμ. για τους άνδρες και 55 χλμ. για τις γυναίκες, και εν συνεχεία με τη μείωση του μήκους του σχοινιού έλξης του/της αθλητή/τριας. Ο αθλητής/τρια που θα περάσει τις περισσότερες μπάλες είναι και ο νικητής.

Φιγούρες

Ο αθλητής/τρια στο αγώνισμα των φιγουρών προσπαθεί να κάνει όσες περισσότερες φιγούρες μπορεί σε δύο περάσματα των 20 δευτερολέπτων. Η επιτυχημένη εκτέλεση όσο το δυνατόν περισσότερων και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας φιγουρών αναδεικνύουν τον νικητή.

Άλμα

Ο αθλητής/τρια στο αγώνισμα του άλματος προσπαθεί, περνώντας πάνω από τον βατήρα του άλματος να επιτύχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση. Η μέγιστη ταχύτητα του σκάφους είναι σταθερή 57 χλμ. για τους άνδρες και 54 χλμ. για τις γυναίκες, και το μέγιστο ύψος του βατήρα είναι 1.80 μ. και 1.65 μ. αντιστοίχως. Νικητής αναδεικνύεται ο αθλητής/τρια που θα επιτύχει το μεγαλύτερο άλμα.