Ολοκλήρωση μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Η φετινή σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων έφτασε στο τέλος της για τους μαθητές. Ομολογουμένως ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλους, εκπαιδευτικούς και διδασκόμενους, καθώς υπό συνθήκες πανδημίας τα μαθήματα έγιναν κατά το μεγαλύτερο μέρος, εξ αποστάσεως και μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ύστερα από απόφαση του υπουργείου, η επίδοση της βαθμολογίας του γ’ τριμήνου, καθώς και των τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών έγινε προς τους γονείς/κηδεμόνες κατά τη ήμερα λήξης των μαθημάτων, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο.

Τα σχολεία έκλεισαν για το καλοκαίρι οπότε πολλοί γονείς ρωτούν για το πότε θα ανοίξουν για την νέα σχολική χρονιά. Να αναφέρουμε αρχικά ότι, η ημερομηνία λήξης του τρέχοντος διδακτικού έτους είναι η 30η Ιουνίου 2021, δηλ. η επόμενη Τετάρτη. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022, αναμένεται να αρχίσει κανονικά, δηλαδή στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 για τους εκπαιδευτικούς και στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 για τους μαθητές.

Τέλος να υπογραμμίσουμε ότι, την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  καθώς και για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Ευχόμαστε, καλή ξεκούραση σε μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικούς!!!

Καλό Καλοκαίρι!!!