Κωνσταντίνος Σ. Μπαμπαλής: Παρέλαβε το ξίφος του Αξιωματικού της Σχολής Ευελπίδων

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων του Ελληνικού Στρατού ανακηρύχθηκε επισήμως σήμερα ο συγχωριανός μας Κωνσταντίνος – Ανδρέας Μπαμπαλής, κατά την Τελετή Ορκωμοσίας και την απονομή των ξιφών στους νέους Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2021, που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, φανερά συγκινημένοι και υπερήφανοι οι γονείς του, Σωτήρης Κ. Μπαμπαλής και Βάσω Θεοδοσίου-Μπαμπαλή, από τον Άγιο Γέωργιο Καλυβίων. Επίσης και η κόρη τους Μαρία σπούδασε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ.) και υπηρετεί στο στρατό.

 

Συνολικά, 230 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί έδωσαν τον όρκο. Εξ αυτών, 189 από την Ελλάδα, 35 από την Κύπρο, 2 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2 από τη Μολδαβία, 1 από το Μαυροβούνιο και 1 από την Αρμενία.

Ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, υποστράτηγος Γιώργος Κωστίδης, υποδέχθηκε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ προχώρησε σε ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής προς τους νέους και τις νέες που έδωσαν τον όρκο της Σχολής.

Κατά την τελετή, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) είναι Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς. Ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια ως σχολή αξιωματικών.

Για αρκετό καιρό (1894-1982), έδρευε σε εγκαταστάσεις βόρεια του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα, όπου σήμερα στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, εκτός του παλαιού Διοικητηρίου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Σχολή Εθνικής Άμυνας. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο στρατόπεδο στην περιοχή της Βάρης Αττικής. Εκεί βρίσκονται στρατώνες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, υπαίθριοι χώροι εκπαίδευσης και αθλητισμού, καθώς και το Μουσείο της Σχολής.

Η φοίτηση στη Σχολή Ευελπίδων (μια από τις αποκαλούμενες «παραγωγικές σχολές» στην ορολογία των Ενόπλων Δυνάμεων) διαρκεί τέσσερα χρόνια και οι Ευέλπιδες αποφοιτούν με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Τα τελευταία χρόνια η εγγραφή στη Σχολή ημεδαπών μαθητών ακολουθεί το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων παράλληλα με τεστ και αθλητικές επιδόσεις. Στην Σ.Σ.Ε. φοιτούν επίσης και αλλοδαποί μαθητές - στελέχη ξένων Ενόπλων Δυνάμεων.

Πολλά συγχαρητήρια, καλή σταδιοδρομία και εις ανώτερα στον Κωνσταντίνο – Ανδρέα Μπαμπαλή!!!