Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια, στα Καλύβια

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Από εξειδικευμένο συνεργείο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλυβίων, εργασίες ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σε επιλεγμένα σημεία και σε αύλακες με στάσιμα νερά, παρεμβάσεις που θα συνεχισθούν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση και καταπολέμηση πληθυσμού κωνωπωειδών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ετών 2019-2021» πραγματοποιούνται πλήθος εργασιών και παρεμβάσεων στο σύνολο των καταγεγραμμένων εστιών αλλά με ιδιαίτερο βάρος στα φυσικά συστήματα της Περιφέρειας και στις περιοχές προτεραιότητας, τηρώντας τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί για τον ελλαδικό χώρο. Ο στόχος του έργου είναι αφενός ο περιορισμός της όχλησης από τα κουνούπια και αφετέρου η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης να αναφέρουμε ότι, στα μέσα Μαΐου, ιδιωτικό συνεργείο που συνεργάζεται με τον Δήμο Αγρινίου, πραγματοποίησε ψεκασμούς για τα κουνούπια, σε αρδευτικά κανάλια, καλαμιώνες και σε φρεάτια του χωριού.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Ξεκινώντας ο Δήμος Αγρίνιου και φέτος το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των κουνουπιών μετά από συνεννόηση που είχαμε, τεχνικό συνεργείο έκανε πριν λίγες μέρες, παρεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία του χωριού και των δυο οικισμών Αγίου Γεωργίου και Πλατάνου. Οι εργασίες προληπτικών ψεκασμών θα συνεχιστούν και κατά τους θερινούς μήνες τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από το δήμο Αγρινίου».

 

Ψεκασμοί που πραγματοποίησε ο δήμος Αγρινίου