Η Τελετή Λήξης μαθημάτων στο Γυμνάσιο Καλυβίων

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Στο Γυμνάσιο Καλυβίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Τελετή Λήξης των μαθημάτων, με απονομή επαίνων και αναμνηστικών στους μαθητές και μια μικρή αποχαιρετιστήρια γιορτή που διοργανώθηκε στη συνέχεια για όλους, λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μίλησε ο Διευθυντής κ. Ευστάθιος Πίτσας, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως η πολύμηνη αποχή λόγω μέτρων για την πανδημία από τη δια ζώσης διδασκαλία με ότι, αυτό συνεπάγεται, η προσπάθεια που κατεβλήθη τόσο από τη διεύθυνση, όσο και από τους εκπαιδευτικούς, ώστε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα η εξ αποστάσεως παράδοση των μαθημάτων, αλλά και η μεγάλη συμμετοχή των  μαθητών που τα παρακολούθησαν.

Παράλληλα έγινε αναφορά στη συνεργασία που υπήρξε με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας που επέβαλλαν οι συνθήκες, όπως τα μέτρα ατομικής και συλλογικής υγιεινής που ελήφθησαν, για να αποφευχθούν κρούσματα κορονοιού, αλλά και να προστατευθεί συνολικά η σχολική κοινότητα.

Σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, αποχαιρέτησαν τον εκπαιδευτικό κύριο Ηλία Γοργολίτσα, ο οποίος συνταξιοδοτείται, μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες που υπηρέτησε στο Γυμνάσιο Καλυβίων και όλοι του ευχήθηκαν να είναι πάντα δραστήριος, υγιής και δημιουργικός και στο μέλλον.

Επίσης, οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου αποχαιρέτησαν με τη σειρά τους τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους, μιας και για τους περισσότερους εξ αυτών ακολουθεί η φοίτησή τους στο Λύκειο.

Τέλος, ο Σύλλογος των Καθηγητών προσέφερε στον προαύλιο χώρο στους μαθητές της Γ΄ Τάξης αναμνηστικά και σε όλους γλυκίσματα και αναψυκτικά.