Απόλυτα επιτυχημένο το 2ο Brevet Μεσολογγίου – Οι ποδηλάτες στα Καλύβια

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία διεξήχθη σήμερα το 2ο Brevet Ι.Π. Μεσολογγίου, ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, με περισσότερους από 100 ποδηλάτες να συμμετέχουν, ενώ στα Καλύβια υπήρχε Σημείο Έλεγχου, όπου γίνονταν ¨σφράγισμα¨ χρόνων και ολιγόλεπτη στάση για ανάπαυλα των αθλητών.   

Το 2ο Brevet (μπρεβέ) που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Ι.Π. Μεσολογγίου, πέρα από την αθλητική του στόχευση, φέτος ήταν αφιερωμένο στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι ποδηλάτες απόλαυσαν την πολύ όμορφη διαδρομή μήκους 198,5 χλμ. η οποία περιελάμβανε ως ενδιάμεσο προορισμό τα Καλύβια, τον οικισμό Αγίου Γεωργίου και την γέφυρα ΔΕΗ στον Αχελώο. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου.

Μπρεβέ (brevet) είναι ένας αγώνας ποδηλασίας μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα για τους συμμετέχοντες και οι αποστάσεις που περιλαμβάνει αρχίζουν από τα 200 χλμ. και πάνω. Οι διαδρομές είναι σε ασφάλτινους δρόμους, γίνεται με αγωνιστικά ποδήλατα, αλλά και με απλά ποδήλατα και έχει βαθμούς δυσκολίας.

Τον αγώνα υποστήριξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) και αρκετοί Χορηγοί, ενώ το Σημείο Ελέγχου στα Καλύβια, ήταν στο Cafe ΕΛΛΑΣ του Γερ. Δ. Μπελεβώνη. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ενημερωτική ιστοσελίδα KALYVIA.GR

Λόγω της παρούσας κατάστασης της πανδημίας COVID-19, οι διοργανωτές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για έναν ασφαλή αγώνα!