Ο Συμεών Αναστασίου νέος ηγούμενος στην Ι.Μ. Αγίου Συμεών Καλάμου

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Εξελέγη νωρίτερα σήμερα ο συγχωριανός μας Συμεών Αναστασίου, νέος Ηγούμενος της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου, Καλάμου Αττικής.

Ο νέος ηγούμενος Συμεών Αναστασίου, είναι μέχρι τώρα αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες των πιστών στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου, εις διαδοχήν του μακαριστού ιδρυτού, κτήτορος και πρώτου Καθηγουμένου, Γέροντος Χριστοδούλου.

Οι συμπατριώτες του από τα Καλύβια Αγρινίου, του ευχόμαστε ολόψυχα , οι πρεσβείες του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και ασφαλώς οι μεσιτείες του  μακαριστού Γέροντα Χριστοδούλου, τον οποίο τόσο διακόνησε όσο ζούσε, να τον οδηγούν και να τον ενισχύουν στον αγώνα τον Καλόν. Άξιος.

Ιστορικό Ιεράς Μονής οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου

Αφιερωμένη στην μνήμη τον κορυφαίου μυστικού Θεολόγου και  φωτολαμπούς οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και θεμελιωμένη στις ευχές του θεοφόρου αγίου των ημερών μας, μακαριστού γέροντος Πορφυρίου του διορατικού, η Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή Όσιου Συμεών βρίσκεται στον Κάλαμο Αττικής, σε πανοραμική τοποθεσία. Η Μονή θεμελιώθηκε την 1η Ιουλίου 1986. Στις 25 Αύγουστου 1993 ή Ιερά Μονή προήχθη με ομόφωνη απόφαση τής Δ.Ι.Σ. σε Σταυροπηγιακή και Συνοδική.

Το πρόγραμμα της Μονής είναι παραδοσιακά μοναστηριακό. Τελείται καθημερινά ή Θεία Λειτουργία και σχεδόν όλες οι προβλεπόμενες από το μοναχικό τυπικό αγρυπνίες.

Καθημερινά προσέρχονται Χριστιανοί από τα πέριξ, χωριά, από την Αθήνα και πολλές επαρχίες, για εξομολόγηση. Καλλιεργούνται συστηματικές τα μοναχικά εργόχειρα, όπως: αγιοπατερικές εκδόσεις, βυζαντινή αγιογραφία, μοσχοθυμίαμα, κηροπλαστική, κομποσκοίνια κ.λπ.

Πηγές: orthodoxia.info, agsymeon.com