Τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας στο Γυμνάσιο Καλυβίων

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Εξωτερικές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάθηκαν στο Γυμνάσιο Καλυβίων, οι οποίες θα λειτουργούν μόνο μετά το τέλος των μαθημάτων και κατά τις ώρες που το σχολείο δεν λειτουργεί, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά παραβατικότητας και βανδαλισμών, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε πριν λίγο καιρό από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου, και ελήφθησαν υπόψη όλες οι παράμετροι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών, με άμεση προτεραιότητα την προστασία του σχολικού χώρου και την ασφάλεια του προσωπικού του. Επιπροσθέτως στο όλο σκεπτικό προσμέτρησαν και μια σειρά περιστατικών, όπως κλοπές, φθορές ή ζημιές που περιλαμβάνουν αναγραφή συνθημάτων, σπασμένα τζάμια, κομμένα κάγκελα κ.α. στους χώρους του κτιρίου καθώς και η συνάθροιση εξωσχολικών ατόμων, ιδίως τις νυχτερινές ώρες.

Οι ώρες λειτουργίας του συστήματος θα αναγράφονται με σαφήνεια σε ενημερωτικές πινακίδες που θα αναρτηθούν. Να τονίσουμε ότι, η αγορά και η εγκατάσταση του συστήματος καμερών στον περιβάλλοντα χώρο, έγινε με δαπάνη από το ταμείο του σχολείου.

Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις για την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων και βελτιώσεις στον φωτισμό στους εξωτερικούς χώρους και το προαύλιο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι, στο Γυμνάσιο Καλυβίων έχει γίνει αναστολή στην δια ζώσης διδασκαλίας, μέχρι την 30η Μαΐου.