Απορρίμματα πεταμένα δίπλα στην εκκλησία

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η καθαριότητα ¨είναι μισή αρχοντιά¨, όπως λέει ο σοφός λαός και είναι σωστό να προσέχουμε σαν πολίτες που εναποθέτουμε τα σκουπίδια, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για κεντρικά σημεία του χωριού μας.

Τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να ¨ξεχνούν¨ να εναποθέσουν τα απορρίμματα σε κοντινούς μικρούς ή μεγάλους κάδους που υπάρχουν στην πλατεία και προτιμούν να τα πετούν… στα σκαλιά με τα σπασμένα πλακάκια της εκκλησίας, όπως μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας. Είναι κρίμα πάντως αυτό το γεγονός διότι ρυπαίνεται μια όμορφη περιοχή και θα λέγαμε ότι, χρειάζεται υπευθυνότητα και ευαισθητοποίηση από όλους ώστε να είναι περιποιημένοι οι κοινόχρηστοι χώροι από τους οποίους διέρχονται καθημερινά πολλοί κάτοικοι.

Η Τοπική Κοινότητα Καλυβίων σε συνεννόηση με την Εκκλησία, επανειλημμένως έχουν κάνει στην πλατεία και πέριξ του ναού, παρεμβάσεις καθαριότητας, κοπής αγριόχορτων και γενικών καλλωπισμών και πρέπει οι πολίτες να φροντίζουν όσο είναι δυνατόν, να διατηρούνται όλα ¨νοικοκυρεμένα¨ … Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που επιμένουν να ¨προσπερνούν¨ το κοινό όφελος!

Μια όμορφη παρέμβαση αποτελεί και η κατασκευή που τοποθετήθηκε στους κάδους επί της πλατείας από ιδιώτη καταστηματάρχη, ο οποίος πήρε την όμορφη πρωτοβουλία.