Ο στολισμός του Επιταφίου από τις Καλυβιώτισσες ομογενείς της Πενσυλβάνιας

Μ. Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Η συμπατριώτισσά μας Χριστίνα Ψιλογιαννοπούλου- Λαμνάτου ζει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και μαζί με τις κόρες της, αλλά και κυρίες της Ελληνικής ομογένειας, στόλισαν και φέτος, παρά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, τον Επιτάφιο στην Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Κάμπ Χιλ της Πενσυλβάνιας!

Η Χριστίνα Λαμνάτου με μήνυμα της μας αναφέρει σχετικά: «Η εκκλησία μας ονομάζεται Αγία τριάδα στο Κάμπ Χιλ της Πενσυλβάνιας (Pennsylvania), o ιερέας της εκκλησίας μας ονομάζεται, πάτερ Μιχάλης Βαρβαράκης. Τον στολισμό του Επιταφίου τον κάναμε όπως παλιά  μαζί με τα νέα κοριτσάκια της ενορίας μας, που τα τέσσερα εξ αυτών είναι εγγονάκια του κυρίου Γιάννη Παππά… Η μια κόρη του, με καταγωγή από το Αγγελοκάστρο, μαζί με την Νίκη, τις κόρες μου Ελευθερία και Παντελία και τέσσερα ακόμη κορίτσια, βοήθησαν στον στολισμό. Κάθε χρόνο στολίζουνε τον Επιτάφιο ώστε να μάθουμε την νεολαία μας για την θρησκεία μας και τα έθιμα μας. Ευχόμαστε σε όλους τους συγχωριανούς μας, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, με υγεία και αγάπη!!!»

Ο Ορθόδοξος Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας (Holy Trinity Greek Orthodox Cathedral Camp Hill PA)

Η Αγία Τριάδα είναι μια ενεργή ενορία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, μια επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το όμορφο συγκρότημα εκκλησιών και κοινωνικών αιθουσών, βρίσκεται στο Camp Hill της Πενσυλβανίας και συγκλίνει στο κατώφλι του Χάρισμπουργκ (πρωτεύουσα της Πολιτείας) και του ποταμού Susquehanna. Το συγκρότημα δεν απέχει πολύ από τους πολλούς θρησκευτικούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, αθλητικούς και εκπαιδευτικούς πόρους αυτής της ιστορικής περιοχής της χώρας των ΗΠΑ.

Μέσα από την κοινοτική ζωή και τα κοινωνικά μας προγράμματα, επιδιώκουμε να διακηρύξουμε την παρουσία του Κυρίου σε κάθε πτυχή της ύπαρξής μας. Η κοινότητά μας επικεντρώνεται στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιο Του, όπως είναι γνωστό, έζησε και διδάχθηκε από την Ορθόδοξη Πίστη.

Με την επιθυμία να διατηρήσουν την πνευματική και πολιτιστική τους κληρονομιά, η κοινότητα δημιουργήθηκε αρχικά από μετανάστες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Σήμερα, η κοινότητα αποτελείται από οικογένειες που έχουν ρίζες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Αιθιοπίας, καθώς και ένας αυξανόμενος αριθμός μεταναστών στην Ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Πολλοί από τους τελευταίους εκτέθηκαν στην πίστη μέσω γάμου με έναν Ορθόδοξο σύντροφο, ενώ άλλοι κυρίως μέσω ενός ταξιδιού αναζητώντας την ιστορική χριστιανική πίστη.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

http://www.holytrinityhbg.org/

F/B: https://www.facebook.com/HolyTrinityCampHill/?ref=page_internal