Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων: Εορτασμός Εθνικής Επετείου και εκπαιδευτικές δράσεις

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, αν και μέσα σε αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίζει τις δράσεις του προσαρμοζόμενο στα νέα δεδομένα. Έτσι η  Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 γιορτάστηκε διαδικτυακά με συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Διευθύντρια του σχολείου κυρία Χαρά Χριστοδούλου, οι εκπαιδευτικοί για κάθε τάξη ξεχωριστά, προετοίμασαν  υλικό, κάνοντας χρήση πολυμέσων, ιστορικών πηγών εθνικής και τοπικής ιστορίας, λαογραφίας, λογοτεχνίας, ιστορίας της τέχνης και θέλοντας, ανάμεσα στα άλλα, να καταδείξουν ότι την πατρίδα μπορούμε να την τιμούμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ακόμα και με αλλαγή των καθιερωμένων συνηθειών μας. 

Σε συνέχεια των παιδαγωγικών δράσεων (σε κόντρα των δύσκολών καιρών) το Δημοτικό Σχολείο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, συμμετέχει στο φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής λογοτεχνίας του Δήμου Αγρινίου. Ειδικότερα, διοργανώνονται διαδικτυακές συναντήσεις των μαθητών Β΄ και Γ΄ τάξεων με Αγρινιώτες λογοτέχνες για την ερχόμενη εβδομάδα. Τα θέματα που επιλέχτηκαν είναι: «Η αγάπη φέρνει την άνοιξη» για τη Β΄ τάξη και για τη Γ΄ τάξη: «Κι όμως, οι φάλαινες τραγουδούν».

Η κυρία Χ. Χριστοδούλου σημειώνει επίσης ότι: Παράλληλα με τα παραπάνω συνεχίζονται οι προσπάθειες για βελτίωση των κτηριακών υποδομών. Σύντομα ολοκληρώνεται η εγκατάσταση σύγχρονου αλεξικέραυνου. Επίσης, πρόσφατα προστέθηκε μια ακόμη διδακτική αίθουσα η οποία θα καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στέγασης. Η αίθουσα προετοιμάστηκε, εξοπλίστηκε και μόλις η σχολική μονάδα επανέλθει στη δια ζώσης εκπαίδευση, θα στεγάσει το Τμήμα Υποδοχής 2, ΖΕΠ.

«Αυτό που όλοι προσδοκούμε και προσπαθούμε, είναι ένα σχολείο λειτουργικό, πιο σύγχρονο, με παιδαγωγικό προσανατολισμό και όραμα, ένα σχολείο για τα παιδιά, γεμάτο παιδιά και χαρούμενες φωνές, παιδιά που όλοι περιμένουμε να ξαναδούμε να περνούν χαμογελαστά και υγιή την πόρτα της αυλής του».